Aktier: Generelt svage positive takter i Europa

Der er en generel positiv tendens på de europæiske aktiemarked onsdag. Men under overfladen lurer der en frygt for udviklingen i Grækenland.

Læs mere
Fold sammen

Der er en generel positiv tendens på de europæiske aktiemarked onsdag. Men under overfladen lurer der en frygt for udviklingen i Grækenland.

I de større landeindeks er der stigninger mellem 0,1 og 0,8 pct., mens det brede Stoxx 600-indeks ligger med en stigning på 0,1 pct. til 391.

I toppen af det brede indeks ligger norske Seadrill, der nyder godt af stigende oliepris for anden dag i træk. Aktien stiger mere end 6 pct. til 115,50 norske kr.

Det britiske softwareselskab Sage Group følger godt med og ligger knap 6 pct. højere i 525 pence, efter at have leveret en bedre end ventet omsætning i selskabets første halvår. Overskuddet før skat var dog en smule under forventningerne.

Blandt de større selskaber var der regnskab fra den tyske forsikringskæmpe og kapitalforvalter Allianz, som præsenterede et driftsresultat (EBIT) på 2,86 mia. euro i første kvartal 2015, hvilket er en fremgang på 4,8 pct.

Bundlinjen i kvartalet landede på 1,82 mia. euro eller 11 pct. højere end i samme periode sidste år.

Det skyldes dog ikke, at selskabet er blevet bedre til at tegne forsikringer, men mere valutamedvind og markedsgevinster, der betyder, at Allianz' kapitalforvaltningsforretning har øget sin aktivbase. Den voksede til 1408 mia. euro ved udgangen af første kvartal 2015 fra 1313 mia. euro ved udgangen af 2014.

Aktien stiger 2,6 pct. til 154,45 euro.

Den franske finanskoncern Société Générale leverede onsdag morgen et regnskab for første kvartal med et en noget stærkere bundlinje end ventet.

Nettoresultatet lød på 868 mio. euro, hvilket var næsten 100 mio. over forventningerne blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde estimeret 770 mio. euro.

Bankens russiske afdeling fortsætter med at give underskud, men det er dog blevet reduceret til 108 mio. euro i første kvartal 2015 fra 530 mio. euro i underskud i samme periode sidste år, da det nedskrev goodwill på sine aktiviteter i landet.

Aktien falder 2,9 pct. til 43,47 euro.

Den britiske medicinalgigant Glaxosmithkline skuffede for første kvartal med omsætning på niveau med forventningerne, men en indtjening under forventningerne. Aktien falder umiddelbart med små 3 pct.