Aktier: Generelt positiv tone i Asien efter famlende start

Efter en famlende start har de asiatiske aktiemarkeder tirsdag morgen sporet sig ind på en generelt positiv trend.

De asiatiske aktiemarkeder famler efter en retning ved indgangen til marts.

Mandagens nye lempelser i Kina i form af endnu en reduktion i bankernes reservekrav katalyserede indledningsvis stigninger i først Kina, der siden smittede af på de fleste andre fjernøstlige markeder, men lidt ud på eftermiddagen lokal tid, er humørbarometret igen svinget mod syd.

- Når man tager den tilstand, den kinesiske økonomi er i, i betragtning, kan myndighederne sandsynligvis gøre mere for at afbøde en nedtur i økonomien. De bliver nødt til at gøre mere, vurderer chefinvestor Wilfred Sit fra Baring Asset Management i Hongkong over for Bloomberg News.

I Tokyo har den negative del af en håndfuld blandede nøgletal fået overtaget. Især et faldende forbrug i husholdningerne er årsag til en negativ tilgang til aktiemarkedet. Samtidig understreger dagens auktion over tiårige statspapirer, der endte med negativ rente, situationens alvor.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger ligeledes med et minus på 0,3 pct.

De kinesiske børser fik fra start opbakning af Peoples Bank of Chinas seneste kreditlempelse. Men fra økonom-side vurderes det langt fra at være nok, mens bekymringerne over den eskalerende gældssætning stiger.

Shanghai Composite-indekset falder 0,5 pct., og CSI 300 dropper 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et beskedent plus på 0,1 pct.

Blandt de andre børser stiger Taipeis Taiex-indeks 0,9 pct., mens Singapores Straits Times-indeks falder 0,1 pct. Børsen i Seouls er lukket tirsdag.

De amerikanske aktiefutures ligger ved sekstiden med fald på 0,3 pct.