Aktier: Generelle stignigner uden for Japan

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med generelle stigninger fredag morgen. Undtagelsen er dog Tokyo, hvor kilder i den japanske centralbank indikerede, at yderligere lempelser fra Bank of Japans side er udelukket på nuværende tidspunkt.

Læs mere
Fold sammen

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med generelle stigninger fredag morgen. Undtagelsen er dog Tokyo, hvor kilder i den japanske centralbank indikerede, at yderligere lempelser fra Bank of Japans side er udelukket på nuværende tidspunkt.

Og også den dugfriske våbenhvile i Ukraine tæller blandt plusserne for investorerne, der dog fortsat vil være afventende indtil mandagens møde mellem Grækenland og eurozonen.

- Valuta, råvarer, aktiemarkedet og de fleste andre finansielle markeder vil fortsætte med at opleve ekstrem høj volatilitet i år i takt med udviklingen i den globale økonomiske situation. Ukraine-aftalen er positiv for investorerne, men reaktionen vil blive kortvarig, da den største bekymring er Grækenland. Investorerne vil se nøje på udtalelser i denne weekend, siger chefstrateg Win Udomrachtavanich fra One Asset Management Co i Bangkok til Bloomberg News.

Bank of Japans pengepolitiske komite vurderer, at yderligere pengepolitiske lempelser for at øge inflationen vil give bagslag på nuværende tidspunkt, ifølge kilder med indsigt i overvejelserne.

Oplysningerne gav anledning til markante kursfald fra morgenstunden, men efter den japanske frokostpause er der lidt mere positive toner i markedet, og det toneangivende japanske Nikkei-indeks begrænser faldet til 0,4 pct., mens det brede Topix-indeks handles med et plus på 0,1 pct.

I Kina er investorerne ved at fald over hinanden op til næste uges fejring af det kinesiske nytår. Den traditionelle nytårsfejring vil holde markedet lukket fra 18.-24. februar.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger henholdsvis 1,8 pct. og 1,7 pct., mens Hongkongs Hang Seng ligger med et plus på 1,0 pct.

En del af de øvrige markeder får glæde af en markant stigning i råvarepriserne, og især børsen i Sydney ligger med kraftige plusser blandt især mineselskaberne. ASX-indekset stiger 2,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 7-tiden med marginale stigninger i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,4

Topix 0,1

Hongkongs Hang Seng 1,0

China Shanghai Composite 1,8

China CSI 300 1,7

Taiwan Taiex 0,4

Sydkoreas Kospi 0,8

Indiens BSE Sensex 0,3

Singapores STI 0,1

Sydney ASX 200 2,3