Aktier: Generelle kursfald uden for de kinesiske markeder

Der er kursfald på store dele af de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Overraskende stærke data fra den japanske økonomi kan ikke opveje de negative følger af de fortsat faldende råvarepriser i Tokyo.

Også de kinesiske aktier holder den negative tendens efter et kort ophold i positivt territorium ved lokal frokosttid. Nye inflationsdata peger på stigende priser, mens en nedskrivning at referencekursen for den kinesiske yuan til det laveste niveau i knap fem år, vurderes at kunne øge indtjeningen i den kinesiske fremstillingsindustri.

- Det lave inflationære miljø giver klart plads til yderligere stimulus. Der er betydelige forventninger til yderligere makrostimulus i form af reduktioner i reserve-kravene og i renten. Konsensus i markedet er, at der vil komme flere reduktioner i en ikke alt for fjern fremtid. Finans-aktierne samt byggesektoren vil sandsynligvis drage fordel af sådanne stimuli, siger aktiehandler Gerry Alfonso fra Shenwan Hongyuan Group Co i Shanghai til Bloomberg News.

I Tokyo falder det toneangivende japanske aktieindeks Nikkei 225 0,9 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 0,7 pct.

I Kina er de indledende kursfald igen vendt tilbage i eftermiddagshandlen. Shanghai Composite ligger med et minus på 0,2 pct., mens CSI 300 fortsat ligger med en minimalt plus på under 0,1 pct. Hongkongs Hang Seng falder til gengæld 0,5 pct.

Blandt de andre markeder falder Taiwans Taiex-indeks 1,4 pct., Singapores Straits Times-indeks handles 0,3 pct. lavere, og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 0,6 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2 pct. onsdag morgen.