Aktier: Generelle kursfald med Tokyo i front

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med generelle kursfald tirsdag morgen. Kun de kinesiske børser på fastlandet kan holde sig over nulpunktet, hvilket til dels skyldes efterslæb i forhold til de internationale markeder efter mandagens kinesiske helligdag.

Læs mere
Fold sammen

- Med nye fald i råvaremarkederne og et overkøbt marked kan vi komme til at se følehornene blive trukket tilbage. Federal Reserve giver fortsat en vis støtte på kort sigt i form af deres bløde tone, vurderer investeringsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney over for Bloomberg News.

Faldende råvarepriser presser den i forvejen lave inflation ned, og for Japans vedkommende får udviklingen yderligere pres fra en styrket yen.

- Risikoen for en styrket yen er stadig overhængende og kombineret med oversøiske faktorer som fald i oliepriserne, er det ganske svært at være positiv. Vi kommer nok til at handle på de her lave niveauer et stykke tid, siger strateg Norihiro Fujito fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co i Tokyo til Bloomberg.

I Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 1,8 pct., mens det bredere Topix-indeks dropper 1,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger kort før klokken seks tirsdag med fald på 0,2-0,3 pct.