Aktier: Generelle asiatiske kursfald efter flere svage kinesiske data

Der er igen generelle kursfald på de fjernøstlige aktiebørser onsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Endnu et sæt skuffende kinesiske inflationsdata understreger onsdag tirsdagens tegn på den igangværende opbremsning i den indenlandske økonomi.

- Den forsigtige tilgang til markedet fortsætter sandsynligvis. Risikoen for den globale vækst tenderer nedad, og afmatningen kan aflæses på den kinesiske inflation, der styrker det deflationære pres og den blødere vækstprofil globalt. Den kinesiske økonomi er formentlig den største risikofaktor for den globale økonomi i øjeblikket, vurderer markedsstrateg Chris Green fra First NZ Capital Ltd. i Auckland over for Bloomberg News.

De kinesiske producentpriser faldt for 43. måned i træk i september, mens en skuffende stigningstakt i forbrugerpriserne på 1,6 pct. ligger langt under Beijing-regeringens mål på 3 pct. på årsbasis.

De kinesiske investorer reagerer med forstærket tro på nye lempelser fra officielt hold, hvilket holder hånden under de ellers faldende aktiemarkeder.

Shanghai Composite stiger knap 0,1 pct., hvilket også gælder CSI 300-indekset. Hongkongs Hang Seng-indeks ligger derimod med et fald på 0,6 pct.

I Tokyo fokuseres der på den valutaeffekt, som den kinesiske og globale opbremsning giver anledning til. Yen styrkes i takt med, at kapitalstrømmende vender på grund af stigende risiko-aversion og de efterfølgende køb af finansieringsvalutaer som euro og yen.

Nikkei-indekset falder 1,6 pct., mens det bredere Topix-indeks dropper 1,9 pct.

Singapores centralbank lempede den monetære politik for anden gang i år, efter lige akkurat at have afværget en teknisk recession i tredje kvartal.

Lettelsen var til dels forudset, men alligevel får det en positiv modtagelse i aktiemarkedet, hvor Straits Times-indekset - modsat de fleste andre asiatiske indeks - ligger med positivt fortegn. Indekset stiger 0,3 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et fald i Sydkoreas Kospi-indeks på 0,7 pct., og Taiex-indekset i Taiwan viger 0,3 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 0,1 pct.

Ved 6.45-tiden onsdag morgen ligger de amerikanske futures med marginale udsving omkring nullet.