Aktier: Generel sur stemning på fjernøstlige markeder

Der er generelt en sur stemning på de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag.

Der er generelt en sur stemning på de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag.

Kursfald i USA tirsdag smitter af og øges af frygten for yderligere forværring i de græske gældsforhandlinger, der endnu ikke her blot to dage før store afdrag til Den Internationale Valutafond IMF forfalder, er faldet på plads. Derimod synes parterne længere fra hinanden end nogensinde.

Oven i skal lægges store udsving på rentemarkederne med eurozonen i front foruden halvsløve amerikanske nøgletal fra fremstillingssektoren og blandede kinesiske PMI data.

- Der er al mulig grund for aktiemarkederne til at være volatile i øjeblikket givet den stejlere globale rentekurve. Vi har set nogle eksplosive gevinster i de asiatiske markeder, især i Kina og Japan. Sandsynligheden taler for en aftale med Grækenland i 11. time, men indtil den falder på plads, vil der være en smule drama op til fristen, siger porteføljeforvalter Tim Schroeders fra Pengana Capital Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

I Tokyo skal investorerne endvidere justere for en styrkelse af yen over for dollar, mens det modsatte er tilfældet over for euro. Men samlet giver det kursfald med især de eksporttunge virksomheder som de tungeste lodder i vægtskålen.

Nikkei-indekset falder 0,3 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,2 pct.

I Kina har dagens opgørelse af de samlede PMI-data fra HSBC og Markit Economics ikke kastet meget lys over den igangværende justering af væksten, da indekset for industrisektoren - Composite PMI - og indekset for servicesektoren vender næsen hver sin vej.

Men efter den seneste tids massive kursstigninger korrigeres markedet ned med et fald i Shanghai Composite på 1,0 pct., mens CSI 300-indekset dropper 1,2 pct.

Til gengæld stiger markedet i Hongkong som et af de få. Hang Seng ligger med et plus på 0,7 pct.

Blandt de øvrige børser er der fald i Kospi-indekset i Seoul på 0,5 pct., Sydneys ASX 200 indeks falder 0,9 pct., og Taiwans Taiex-indeks dropper 0,4 pct., mens Singapores Strait Times stiger 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger onsdag morgen med små stigninger under 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,3

Topix -0,2

Hongkongs Hang Seng 0,7

China Shanghai Composite -1,0

China CSI 300 -1,2

Taiwan Taiex -0,4

Sydkoreas Kospi -0,5

Indiens BSE Sensex -0,7

Singapores STI 0,3

Sydney ASX 200 -0,9