Aktier: Generel positiv stemning på asiatiske markeder

Der er en generel positiv stemning på de fjernøstlige aktiebørser mandag morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne følger i vid udstrækning deres amerikanske kollegers vurdering af fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, mens en nedjustering af vækstforventningerne til hele det asiatiske område fra Verdensbankens side mandag morgen bliver ignoreret.

Rapportens markant skuffende indhold blev i timerne efter offentliggørelsen vendt fra af være stærkt negative for aktiernes vedkommende, til at være ganske positive.

- Igennem hele dette år, vi har haft tidspunkter, hvor aktierne steg på grund af den øgede sandsynlighed for rentestigninger i USA, men i slutningen af sidste uge så markedet en sandsynlig forsinkelse som en positiv ting, påpeger kapitalstrateg Shoji Hirakawa fra Okasan Securities Co. i Tokyo over for Bloomberg News.

I Tokyo hopper investorerne med på vognen trods udsigten til en svækket dollar og de konsekvenser, det kan få for de japanske virksomheder.

Men nye data viser øget sandsynlighed for nye lempelser fra Bank of Japans side, idet det seneste fald i PMI-data fra servicesektoren trækker det samlede PMI-indeks ned.

Nikkei-indekset ligger med et plus på 2,0 pct., mens det bredere Topix-indeks stiger 1,7 pct.

Også i Hongkong er investorernes begejstring til at få øje på. Det er på trods af endnu en nedjustering af udsigterne for den kinesiske økonomi - denne gang fra Verdensbanken.

Bankens økonomisk opdatering for Østasien og Stillehavsområdet, som blev offentliggjort mandag morgen, reducerer vækstestimatet for Kina i år til 6,9 pct., hvor banken hidtidige vurdering fra april lød på 7,1 pct. Væksten ventes at reduceres yderligere til 6,7 pct. næste år og til 6,5 pct. i 2017.

Hang Seng-indekset stiger 1,8 pct., mens børserne på det kinesiske fastland fortsat er lukkede for den ugelange fejring af den kinesiske nationaldag.

Blandt de øvrige markeder vægter stigningerne i New York og Tokyo også mere end Verdensbankens nedjustering af vækstudsigterne for hele den asiatiske region.

Sydkoreas Kospi-indeks er i plus med 0,6 pct., og Singapores Straits Times stiger 1,5 pct., mens Taiex-indekset i Taiwan øger 0,5 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et plus på 1,9 pct.

Ved 6.45-tiden mandag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på op mod 0,2 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 2,0

Topix 1,7

Hongkongs Hang Seng 1,8

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex 0,5

Sydkoreas Kospi 0,6

Indiens BSE Sensex 1,5

Singapores STI 1,5

Sydney ASX 200 1,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk