Aktier: General Motors kører forrest i grøn start

De amerikanske er som ventet kommet let positivt i gang med den nye uge, efter at sidste uge samlet set gav et positivt afkast på 0,5 pct. til S&P 500-indekset - som dog faldt en smule fredag.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne kigger fortsat frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i midten af denne uge, og blandt andet derfor synes aktiviteten ikke overvældende inden begyndelsen på ugens første handelsdag.

Tendensen er dog positiv, og det giver stigninger på mellem 0,3 pct. og 0,4 pct. til de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, i den tidlige handel.

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til bilproducenten General Motors, efter at storbanken Morgan Stanley har løftet sin anbefaling af den aktie til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er skruet op til 37 dollar fra 29 dollar.

General Motors-aktien stiger med 3 pct. til 31,89 dollar fra start.

Med til at påvirke er også igen stigende oliepriser. Det sætter et positivt præg på flere af de store olieselskaber. Exxon Mobil stiger eksempelvis med 0,4 pct. til 84,37 dollar i den tidlige handel, mens Chevron løftes med 0,6 pct. til 98,40 dollar, og Chesapeake Energy løftes 0,4 pct. til 7,38 dollar.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i oktober koster mandag eftermiddag 43,34 dollar mod 43,03 dollar sent fredag.

I relation til rentebeslutningen fra Federal Reserve er det nu den klare overbevisning blandt økonomerne, at renten bliver fastholdt ved denne uges møde, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

De såkaldte Fed Funds viser dog fortsat en sandsynlighed på 20 pct. for, at renten bliver forhøjet i denne uge og på 54,2 pct. for forhøjelse ved rentemødet i december.