Aktier: General Motors hiver i bremsen i rødt marked

Trods flere positive regnskabsoverraskelser er det amerikanske aktiemarked åbnet i svagt, negativt terræn torsdag eftermiddag. Den amerikanske bilproducent General Motors er med til at trække nedad.

Efter kort tids handel falder det brede S&P 500-indeks 0,1 pct., hvilket også er niveauet for Nasdaq, mens Dow Jones åbner 0,3 pct. lavere. Dermed er stemningen vendt rundt i forhold til onsdag, hvor der var god stemning med stigninger til følge.

Timerne op til åbningen på Wall Street har båret præg af, at den amerikanske regnskabssæson nu for alvor er i gang. General Motors har været et af selskaberne i fokus torsdag, men bilproducenten har ikke kunnet holde fart i de første måneder af året.

Selskabets justerede indtjening per aktie landede på 0,86 dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 0,97 dollar. I alt landede overskuddet på 900 mio. dollar i kvartalet.

Salget var også under det ventede, da omsætningen landede på 35,7 mia. dollar, hvor estimatet blandt analytikerne lød på 38,13 mia. dollar. General Motors-aktien åbner 3 pct. lavere i 36,08 dollar.

Anderledes positiv er stemningen omkring industrikoncernen Caterpillar, der er branchekollega med den danske ingeniørkoncern FLSmidth.

Caterpillar overraskede analytikerne i første kvartal, da koncernen opnåede en justeret indtjening per aktie på 1,86 dollar. Med i ligningen var dog en engangsgevinst på 0,14 dollar per aktie, men alligevel er overskuddet langt over, hvad analytikerne havde ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News en indtjening per aktie på 1,35 dollar.

Desuden indeholdt regnskabet en opjustering af forventningerne til hele året, da Caterpillar nu venter en indtjening per aktie på 5,0 dollar per aktie. Den tidligere prognose lød på 4,75 dollar per aktie.

Regnskabet bliver modtaget pænt i den indledende handel, hvor Caterpillar-aktien stiger 1,8 pct. til 86,32 dollar.

Inden klokken ringede 15.30 har der også været regnskab fra medicinalselskabet Eli Lilly, der blandt andre konkurrerer med Novo Nordisk.

Eli Lilly opnåede en justeret indtjening per aktie på 0,87 dollar mod ventet 0,76 dollar per aktie, men trods overraskelsen, og efter at være indikeret oppe i formarkedet, falder Eli Lilly-aktien 1,2 pct. til 71,46 dollar.

Efter børslukketid vil der blandt andre været regnskaber fra Amazon, Microsoft og Starbucks.

/ritzau/FINANS