Aktier: General Electric stormer frem efter milliardsalg

Læs mere
Fold sammen

Investorerne på det amerikanske aktiemarked tager positivt imod nyheden om, at det amerikanske konglomerat General Electric har annonceret, at det frasælger aktiver i forretningsbenet GE Capital Real Estimate for 26,5 mia. dollar.

Det generelle marked er åbnet i et lille plus. De tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq stiger efter kort tids handel marginalt i niveauet 0,0-0,1 pct., hvilket ligger et stykke under stigningerne i Europa i fredagens handel, hvor de store indeks stiger noget mere.

Forud for handelsstart har der været ord fra chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, Jeffrey Lacker, der har sagt, at han venter en renteforhøjelse allerede i juni.

- Jeg forventer, at der fortsat vil være god grund til at hæve renten ved mødet i juni, medmindre de kommende økonomiske rapporter vil afvige markant fra prognoserne, siger Jeffrey Lacker ifølge Bloomberg News.

Meldingen fra Jeffrey Lacker skal dog ses i det lys, at der blandt medlemmer af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komités generelt hersker stor uenighed om, hvornår renten skal hæves.

Det er dog General Electric, der fylder det meste af billedet, da konglomeratets aktie tager et pænt hop op i den indledende handel, hvor aktien stiger 7,4 pct. til 27,70 dollar.

Det er de to banker Blackstone og Wells Fargo, der har købt aktiverne i GE Capital Real Estimate. I den forbindelse meddeler General Electric, at det vil fortsætte med at sælge de finansielle aktiver, der ikke understøtter konglomerats industriforretninger.

Frasalget betyder dog, at GE må tage en nedskrivning på omkring 16 mia. dollar efter skat i første kvartal 2015, men konglomeratet holder dog ved i forventningen om et overskud på 1,10-1,20 dollar per aktie for selskabets industrielle forretninger i år.

General Electric iværksætter desuden et stort aktietilbagekøbsprogram på 50 mia. dollar, hvor målsætningen er, at antallet af akties skal barberes ned med 8-8,5 mia. i 2018.

Der er også medvind til streamingtjenesten Netflix, der forud for handelsstart har fået løftet anbefalingen af Citigroup til "køb" fra "hold". Citigroup er ifølge Bloomberg News blandt andet positive omkring det indhold, der allerede er tilgængeligt på tjenesten, men også det indhold, som brugerne kan se frem til i den kommende tid.

Derudover frygter Citigroup ikke, at Netflix vil blive overrumplet af konkurrenter, som andre finanshuse ellers har udtrykt bekymring omkring.

Netflix-aktien stiger 2 pct. til 448,49 dollar i den indledende handel.

Derimod åbner teknologivirksomheden Citrix, der udvikler softwareløsninger, i negativt terræn i fredagens handel. Citrix kom efter børslukketid torsdag med et sæt skuffende foreløbige tal for første kvartal, der ligger under selskabets og markedets forventninger.

Teknologivirksomheden regner i første kvartal med at opnå en omsætning på 755-760 mio. dollar, hvilket ligger under den tidligere forventning på 780-790 mio. dollar, mens indtjeningen per aktie ventes at lande på 0,63-0,65 dollar mod tidligere ventet 0,70-0,72 dollar per aktie.

Til sammenligning ventede analytikerne ifølge Bloomberg News en omsætning på 786,3 mio. dollar og en indtjening på 0,72 dollar per aktie.

Citrix falder 5,5 pct. til 61,07 dollar.