Aktier: Gassen gik af ballonen på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder kunne ikke holde dampen oppe på Wall Street onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Der kom et nedadgående pres fra de råvarerelaterede aktier efter nye prisfald på råvaremarkederne, mens detailhandels-selskaberne blev sendt til tælling af en nedjustering fra stormagasin-kæden Macy's.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med et minus på 0,3 pct. i 2075,00. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,3 pct. til 17.702,22, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et drop på 0,3 pct. i 5067,02.

Omsætningen var på 800 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsens omsætning løb op i 1,66 mia. aktier.

- Vi er ved at nå enden af regnskabssæsonen. Vi har lagt en masse nyheder bag os, og der er ikke meget potentiale for markedspåvirkende nyheder i udsigt foreløbig. Det ser ud som om, det kommer til at være stille, fordi der en udpræget mangel på åbenlyse katalysatorer lige for tiden. I dag har det været tid til lidt fordøjelse, siger portefølje-manager James Gallien fra Boston Advisors i Boston til Bloomberg News.

74 pct. af de S&P 500 selskaber der har fremlagt regnskaber for tredje kvartal har slået forventningerne til bundlinjen, mens kun 44 pct. har været i stand til at leve op til omsætnings-fremskrivningerne.

Analytikere forudser nu en 3,8 pct.s nedgang i overskuddet for virksomhederne, mens der i starten af regnskabssæsonen var tale om et forventet fald på 7,2 pct.

Detailkoncernen Macy's kom ud af tredje kvartal med en skuffende toplinje og en nedjustering af helårsforventningerne. Og selv om det justerede resultat per aktie overgik forventningerne, trak fremtidsudsigterne aktien ned med 14 pct.

Detailhandelsselskabet J.C. Penney fik også ørerne i maskinen trods opløftende salgstal for tredje kvartal. Selskabets sammenlignelige salg steg ifølge investorsitet Seeking Alpha 6,4 pct. i forhold til samme periode sidste år. Aktien faldt 1,8 pct.

Andre relaterede aktier i rødt var Nordstrom og Kohls, der - forud for, at de to selskaber fremlægger regnskaber torsdag - gik henholdsvis 3,7 pct. og 5 pct. ned. Eneste lyspunkt i sektoren var Amazon, der lukkede 2 pct. højere i kursrekord.

Blandt råvareselskaberne var der kursfald i olieselskabet Exxon på 0,9 pct., mens mineselskabet Freeport-McMoRan fortsatte mod dybet med et minus på 5,3 pct.

I medicinalbranchen fik Horizon Pharma mismodet at føle, efter at Express Scripts, som rådgiver en række amerikanske sygekasser, meddelte, at det vil sagsøge medicinalselskabet for 140 mio. dollar. Horizon Pharma-aktien styrtdykkede knap 20 pct.

Torsdag er der regnskabstal fra blandt andre Cisco Systems og Viacom.

De amerikanske aktiefutures ligger med positiv undertone torsdag morgen. De amerikanske futures handles ved sekstiden med stigninger på 0,2-0,3 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk