Aktier: Gassen er gået af rekord-ballonen på Wall Street

Handlen med aktier i USA er onsdag indledt med negative fortegn.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset er åbnet med fald på henholdsvis 0,1 og 0,2 pct. Og samtidig ser gassen ud til at være gået af ballonen for Dow Jones-indekset i denne omgang.

Dow Jones, som blandt andet omfatter General Electric og Boeing, lukkede i rekord såvel mandag som tirsdag, men har indledt onsdagens handel med en tilbagegang på 0,1 pct.

På selskabssiden er der blandt andet fokus på telegiganten AT&T og underholdningskoncernen Time Warner. De to selskabers topchefer skal en time efter børsåbning stå skoleret i Kongressen i en høring omkring deres gigantiske fusion til 85 mia. dollar.

Efter nytår risikerer de to bosser også at skulle mødes med kommende præsident Donald Trump, som har sagt, at sammensmeltningen vil lægge for meget magt i for få hænder.

AT&T-aktien stiger med 0,4 pct., mens Time Warner-aktien sætter sig 0,1 pct. i den indledende handel.

Kaffekæden Starbucks planlægger at åbne omkring 12.000 nye caféer rundt om i verden frem mod 2012. Dermed kommer det samlede antal caféer op på 37.000. Meldingen kommer fra kaffekæmpens investordag onsdag.

Det sker, mindre end en uge efter at administrerende direktør Howard Schultz bebudede, at han fratræder sin post næste år.

Starbucks-aktien stiger med 0,3 pct.

Datalagerproducenten Western Digital har løftet sine forventninger efter at have forlænget en licensaftale med Samsung. Aktien hopper frem med 5,3 pct.

Restaurantkæden Dave & Buster's har fremlagt et stærkt regnskab for tredje kvartal 2016/17, der overgik forventningerne til både bund- og toplinjen og har samtidig opjusteret sine forventninger til såvel salget som indtjeningen i 2017.

Aktien stiger 12,6 pct.

Efter børslukning fremlægger Costco, H&R Block og Lululemon deres seneste regnskaber.

/