Aktier: Gætteri om Trump-effekten vender udvikling nedad i Asien

De asiatiske aktiemarkeder startede tirsdagen uden ensartet retning, men i takt med at dagen er skredet frem, har den negative holdning i stigende grad fået overtaget, mens investorerne prøver at følge udviklingen i de amerikanske renter, dollarkursen og effekten af præsidentvalget på kapitalstrømmene.

Foto: BEHROUZ MEHRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Risici er forhøjede, og vi forventer yderligere stigninger i volatiliteten, i takt med at markederne forsøger sig med endnu et gæt på, hvilken politik der i sidste ende kommer ud fra USA. En af udfordringerne for markedet er, at alle de her tiltag ikke bare er lige til, hvad angår virkningen. I mange tilfælde er vi bare nødt til at se, hvordan tingene udvikler sig, vurderer markedsstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

I Tokyo giver en mindre styrkelse af yen anledning til en opbremsning i de kraftige stigninger, der er indtruffet i aktiemarkedet siden sidste uge.

- Investorer synes at stoppe lidt profit i lommen. Der er fokus på, hvordan den amerikanske økonomi vil udvikle sig baseret på, hvad den kommende amerikanske præsidents politik vil vise sig at indeholde. Men det vil tage tid, siger chefstrateg Yoshihiro Okumura fra Chibagin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.Nikkei-indekset falder 0,2 pct., mens Topix-indekset ligger med et minus på 0,1 pct.
De kinesiske markeder på fastlandet er generelt negative. Shanghai Composite-indekset falder 0,2 pct., og CSI- 300-indekset dropper 0,1 pct., mens børsen i Hongkong modsat ligger med et plus i Hang Seng-indekset på 0,3 pct.

På de øvrige markeder er et indledende plus vendt til et marginalt minus i Taiex-indekset i Taipei, mens Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et minus på 0,2 pct., og Sydneys ASX-indeks lukker 0,4 pct. lavere.
Singapores Strait Times handles derimod med en stigning på 0,4 pct.
De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct. tirsdag morgen.