Aktier: Fyring af VW-direktør gav aktiehop

Det var afregning ved kasse et, for Volkwagens administrerende direktør, Martin Winterkorn, der onsdag eftermiddag blev fyret efter skandalesagen i USA, hvor VW har fiflet med software og derved pyntet på koncernens dieselbilers forurening.

Foto: JULIAN STRATENSCHULTE.
Læs mere
Fold sammen

- Volkswagen har brug for en ny start. Og jeg rydder vejen for denne start ved at træde tilbage. Jeg gør det i selskabets interesse, selvom jeg ikke har gjort noget forkert, sagde Winterkorn ifølge Bloomberg News umiddelbart efter fyringen.

Det var en nyhed, som investorerne tog godt imod. Aktien i selskabet lå hele onsdagen i plus på rygterne, og da fyringen blev afleveret, tog aktien endnu et hop op og endte med en stigning på godt 5,2 pct. efter et todages fald på omkring 40 pct. Lukkekursen tirsdag var den laveste siden 2011, skriver Bloomberg News.

Det brede Stoxx 600-indeks steg med 0,1 pct., og ser man på underindekset for biler og reservedele på Stoxx 600, steg det med 0,9 pct. onsdag.

De store europæiske eliteindeks endte alle i plusser. London-børsen stod for den største stigning på 1,6 pct. efter nøgletal fra eurozonen, der dog viste, at indkøbschefernes tillid i september faldt til 53,9 mod indeks 54,3 måneden før i en foreløbig opgørelse. Et PMI-indeks over 50 indikerer, at det lille økonomiske opsving i Europa fortsætter.

Det var hollandske PostNL, der onsdag fik den største stigning på 6,8 pct., efter at Bank of America - Merrill Lynch hævede anbefalingen af selskabets aktier til "køb" fra "neutral". Det svenske medicinalselskab Elekta steg med 5,1 pct. efter oplysninger om, at det over de kommende to år vil reducere omkostningerne med 450 mio. svenske kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk