Aktier: Futures stiger efter fremgang i privatforbrug

Det amerikanske future-marked stiger på baggrund af tal, der viser, at privatforbruget i USA steg i maj.

Læs mere
Fold sammen

Ved 14.30-tiden torsdag stiger futures for Dow Jones med omkring 0,4 pct. til 17.947. S&P 500 stiger med 0,3 pct. til 2106,8. Og Nasdaq 100 stiger med 0,354 pct. til 4531,8.

Stigningen i det amerikanske formarked torsdag skyldes optimisme omkring USA's økonomi. Den amerikanske regerings analyseinstitut Bureau of Economic Analysis offentliggjorde klokken 14.30 blandt andet ledighedstallene og tallene for personligt forbrug. Og når det gælder forbruget, viser bureauets tal, at det i maj steg med 0,9 pct. Det overgår forventningen på 0,7 pct.

Optimismen på det amerikanske formarked kommer blandt andre medicinalkoncernen Eli Lilly & Co til gode. Selskabet stiger med 1,2 pct. i formarkedet efter forlydender om, at en britisk domstol har afsagt en kendelse i selskabets favør i en sag om patent på et vitamin.

Citigroup går 0,5 pct. frem, efter at data indsamlet af Freeman & Co. viser, at den amerikanske bank mere end firedoblede indtægterne på afgifterne i Mellemøsten i årets første fire måneder.

Cree Inc. taber derimod 5,1 pct., efter at lysdiode-fabrikantens prognose for årsregnskabet ikke lever op til analytikernes forventninger.

Den samlede stigning i formarkedet kommer, efter at de amerikanske aktier onsdag faldt, samtidig med at forhandlingerne i Grækenland fortsat trækker ud. Også det holder investorerne fortsat øje med.

- Markederne er godt nok vendt en smule tilbage i håb om, at der kommer en græsk løsning. Men den optimisme virker noget malplaceret - indtil videre i hvert fald. Grækenland er ikke så vigtigt for de finansielle markeder, men risikoen for afsmitning er en reel bekymring, siger Espen Furnes, der er med til at forvalte 85 mia. dollar for Storebrand Asset Management i Oslo, til Boomberg News.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk