Aktier: Futures peger på let positiv handelsstart i USA

Der er optræk til en lettere positiv tendens fra åbningen fredag, hvor investorerne blandt andet har fået nyt fra boligmarkedet at forholde sig til.

Foto: SPENCER PLATT

Futures på det brede S&P 500-indeks er fredag steget 0,2 pct., efter at det underliggende indeks torsdag steg 0,4 pct. og dermed rettede sig efter faldet på 0,8 pct. torsdag efter rentemødet i den amerikanske centralbank.

Nøgletal viste fredag eftermiddag et langt større fald i det påbegyndte boligbyggeri i USA i november. Faldet var på hele 18,7 pct., mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde estimeret et fald på blot 7,0 pct. Antallet af byggetilladelser faldt desuden 4,7 pct. Her var konsensus blandt analytikerne et fald på 1,6 pct.

Med den ventede stigning fra åbningen kan markedet hurtigt komme tilbage i rekordterritorium, efter at S&P 500-indekset onsdag lukkede i 2271,72 - det højeste niveau nogensinde - før markedet onsdag umiddelbart dykkede på centralbankens signaler om tre yderligere renteforhøjelser i 2017.

Renteudsigterne har været med til at understøtte finansaktierne på det seneste, da de ventes at kunne profitere af et stigende renteniveau. Torsdag var det da også netop finansaktierne, der var trækhest blandt undergrupperne i S&P 500-indekset.

Dow Jones med de store traditionelle industriselskaber steg torsdag i øvrigt 0,3 pct. til 19.852,243, mens Nasdaq-papirerne lukkede med et plus på 0,4 pct. i 5456,85. Også de to indeks indikeres fredag at åbne omkring 0,2 pct. højere.

Fredag får investorerne mulighed for at reagere på det regnskab, som softwareproducenten Oracle kom med efter børslukketid torsdag. Selskabet, der får halvdelen af sin omsætning uden for USA, mærker allerede nu effekten af en stærk dollar på selskabets bundlinje. Overskuddet per aktie lå dog over analytikernes forventning. I formarkedet ligger 0,4 pct. højere.

Der vil desuden komme fokus på det amerikanske industrikonglomerat Honeywell, som fredag meldte forventninger ud til 2017. Her venter selskabet, der blandt andet fremstiller rumfartsprodukter, sikkerhedssystemer og elektronik, et overskud per aktie på 6,85-7,10 dollar.

Til sammenligning estimerer analytikere ifølge Bloomberg News et overskud på 7,09 dollar per aktie næste år, og dermed skal det meste tilsyneladende gå Honeywells vej, hvis selskabet skal formå at leve op til forventningerne i aktiemarkedet. Investorerne har da også vendt tommelen ned, da aktien i formarkedet er faldet 1,8 pct.

/ritzau/FINANS