Aktier: Futures peger på fortsatte fald

Tirsdagens fald på de amerikanske aktiebørser ser ud til at skulle fortsætte fra åbningen på Wall Street-børserne onsdag, hvor bekymringer relateret til udfaldet af præsidentvalget og spekulationer om en snarlig amerikanske renteforhøjelse er noget af det, der giver usikkerhed blandt investorerne.

Foto: PAUL J. RICHARDS. ARKIVFOTO. Udfaldet af præsidentvalget skaber bekymringer blandt investorne
Læs mere
Fold sammen

I tirsdagens handel startede de toneangivende indeks i lettere positivt terræn, men stemningen vendte hurtigt til det negative, og det brede S&P 500-indeks var i løbet af dagen nede at runde under niveauet 2100 for første gang siden 7. juli, før det rettede sig en smule og sluttede i 2111,72 efter et fald over dagen på 0,7 pct.

Det var i øvrigt sjette dag i træk med fald i indekset, hvilket ikke er set magen siden august 2015. Dow Jones-indekset faldt 0,6 pct. til 18.037,10, mens Nasdaq-indekset endte 0,7 pct. lavere i 5153,58. Onsdag morgen ligger futures på de tre store indeks i fald på ca. 0,3 pct.

Den amerikanske regnskabssæson lakker mod enden. Tirsdag kom der tal medicinalgiganten Pfizer, der fik et resultat på linje med forventningerne i tredje kvartal. Pfizer kom ud af kvartalet med et justeret overskud per aktie på 0,61 dollar mod ventet 0,62 dollar ifølge Bloomberg News.

Pfizer valgte imidlertid at nedpræcisere forventningerne til det justerede overskud, fordi medicinalkæmpen har valgt at droppe udviklingen af hjertemedicinen Bococizumab. Aktien faldt 2,0 pct. Apple var også med til at trække ned i indeksene, da aktien dykkede 1,8 pct. til det laveste niveau siden september.