Aktier: Fusioner sætter spot på Mærsk i positivt marked

Det tegner til at blive en positiv dag på det sommerramte danske aktiemarked mandag, hvor der herhjemme kan komme særligt fokus på Mærsk på grund af konsolidering i containermarkedet.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Både amerikanske futures og den tyske DAX-future peger op - og det samme gør markederne i Asien. Fredag sluttede C20 Cap ugen af med et plus på 0,1 pct. efter en bedre end ventet amerikansk arbejdsmarkedsrapport tidligere på eftermiddagen. Og det er da også den, der har blæste mildere vinde ind på markederne globalt.

»Kombinationen af en stærk beskæftigelsesvækst og moderate lønstigninger var drømmescenariet for aktiemarkederne, der i USA kvitterede ved at sende S&P 500 op med 0,6 pct. i fredagens handel. De stigende aktiemarkeder præger også ugens første handelsdag i Asien, hvor aktierne på tværs af regionen trækker højere,« skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

På det danske marked vil der være særligt fokus på A.P. Møller-Mærsk, da der har været gang i containersektoren siden dansk lukketid fredag. Cosco Shipping vil købe Orient Overseas, og så har tre japanske shippingselskaber etableret et fælles holdingselskab og et driftsselskab for at integrere deres containervirksomhed.

Oveni har Goldman Sachs løftet kursmålet på rederiaktien til 15.000 kr. til 13.900 kr. Anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie steg fredag 0,5 pct. til 13.180 kr.

DSV har ligeledes været under analytikerluppen hos finanshuset Goldman Sachs, der har et lidt mere positivt syn på aktiekursen. Kursmålet lyder nu på 360 kr. fra tidligere 335 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg".

Transportaktien faldt med 0,03 pct. til 393,90 kr. fredag.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen, der aflagde et pænt regnskab i sidste uge, kan begynde ugen med en købsanbefaling hos Goldman Sachs, der tidligere anbefalede "neutral".

Dermed er det store finanshus' analytiker blandt de få, der ser et positivt potentiale i aktien. Ifølge Bloomberg er der blot tre købsanbefalinger af aktien, mens 12 er neutrale, og syv anbefaler "sælg".

Chr. Hansen faldt fredag 1,2 pct. til 484,1 kr.

SAS, der gik på weekend uændret i 14,60 kr., løftes til "køb" af Sydbank fra tidligere "hold". Kursen på aktien er siden årsskiftet steget med godt 36 pct.

Og så er det sidste dag, at investorerne kan positionere sig i forsikringsselskabet Tryg, inden selskabet tirsdag morgen kommer med regnskab for andet kvartal 2017.

Tryg venter i 2017 en vækst i bruttopræmieindtægterne på 0-2 pct. i lokal valuta. Selskabet venter desuden, at vejrskader, justeret for store skader og genforsikring, vil lande mellem 500 og 550 mio. kr. i 2017, hvilket er på niveau med 2016.

Aktien faldt fredag 0,2 pct. til 139,40 kr.