Aktier: Frygt for globalt vækst trækker Asien-børserne i rødt

De fjernøstlige aktiemarkeder slutter ugen af i røde nuancer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den stigende frygt for hele det globale vækstbillede, som prægede Wall Street torsdag, har smittet af på de fjernøstlige børser, der generelt startede dagen under nulpunktet, mens en lidt mere behersket negativitet har præget handlen op ad dagen.

- Vi er klart ved at bevæge os mod et risiko-reduktionsscenarie, og der har været en stærk flugt mod sikkerhed. Investorerne er forsigtige og samtidig meget nervøse for, at den globale centralbank-intervention ikke reelt stimulerer væksten i økonomien, siger chefstrateg Niv Dagan fra Peak Asset Management i Melbourne til Bloomberg News.

En ganske markant svækkelse af den japanske yen siden torsdag eftermiddag har dog hjulpet de japanske aktier fra et indledende minus til igen at ligge med næsen over overfladen.

- Investorerne vil handle aktier baseret på, hvordan yen bevæger sig et stykke tid endnu. Men hvis yen fortsat er på dette niveau, vil vi se en masse nedrevideringer af virksomhedernes indtjening, vurderer aktiestrateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,5 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,0 pct.

De kinesiske fastlandsbørser følger den negative trend. Shanghai Composite-indekset og CSI 300 falder henholdsvis 0,9 pct. og 0,8 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks dropper 0,7 pct.

Blandt der øvrige børser er der fald i Singapore, Sydney og Sydkorea på henholdsvis 0,6 pct., 0,5 pct. og 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.45-tiden fredag med stigninger på 0,2-0,3 pct.

TABEL

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,5

Topix 1,0

Hongkongs Hang Seng -0,7

China Shanghai Composite -0,9

China CSI 300 -0,8

Taiwan Taiex 0,5

Sydkoreas Kospi -0,3

Indiens BSE Sensex -0,1

Singapores STI -0,6

Sydney ASX 200 -0,5

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.30.