Aktier: Frisk start på nyt kvartal i Asien

De fjernøstlige aktiemarkeder starter det ny kvartal med solide stigninger næsten overalt.

De fjernøstlige aktiemarkeder starter det ny kvartal med solide stigninger næsten overalt. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lave renter og øgede stimuli sender investorerne rundt med indkøbskurven, mens gode - eller i alt fald knap så dårlige - japanske og kinesiske nøgletal fastholder optimismen.

»Markederne reagerer positivt på støtten fra rente-miljøet. Med en fortsat lav rente i længere tid er de eneste bekymringer, hvilke politiske muligheder der er tilbage for centralbankerne, hvis vi ser en endnu blødere global økonomi,« siger chefstrateg Chris Green fra First NZ Capital Group i Auckland til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks reagerer med en stigning på 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et plus på 0,7 pct.

»Stemningen er sat for yderligere lempelse, der sandsynligvis vil sprede sig rundt om i verden, og aktiekursernes overskrift er "op". Det er ikke til at sige, om krisen nu har udviklet sig til en velsignelse, men den forhøjede følelse af uopsættelighed hos diverse myndigheder vil få de markeds-gunstige politiske løsninger til at fortsætte,« pointerer chefstrateg Juichi Wako fra Nomura Securities Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

De kinesiske fastlandsaktier ligger også i positivt territorium. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300-indekset handles 0,1 pct. højere.

I Hongkong følger stigningerne på Wall Street tæt, og Hang Seng-indekset stiger 1,8 pct. I Sydkorea ligger Kospi-indekset med et plus på 1,1 pct. og i Taiwans stiger Taiex-indekset 0,9 pct., mens investorerne i Sydney står foran weekenden med et plus på 0,5 pct.

Eneste negative indeks er Singapores Straits Times, der falder 0,1 pct.,

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1 pct. klokken 06.30 fredag.