Aktier: Fremgangen er tilbage efter Macrons sejr

Mens mandag bød på stilstand på aktiemarkederne i Europa, er der tirsdag mere gang i den rundt omkring på børserne, hvor optimismen tager mere fat oven på Emmanuel Macrons valgsejr i Frankrig.

Læs mere
Fold sammen

 

Stoxx 600-indekset stiger 0,5 pct., trukket op af løft til aktier i råvaresektorer som olie, metaller og gas, mens der på landebasis især er fremgang i Storbritannien, Tyskland og Italien.

Det er blandt andet en svækkelse af euro og pæne kvartalsregnskaber, der er med til at sætte skub under aktierne.

Topscoreren i det brede europæiske indeks er italienske Davide Campari, der er steget knap 9 pct. til 6,01 euro efter et meget lovende sæt salgstal for første kvartal. Den organiske vækst var på 5,7 pct. - mere end dobbelt så høj som forventet ifølge Bloomberg - efter et eksplosivt stigende salg af blandt andet bitterlikøren Aperol.

Tyske E.on blander sig også i toppen efter et kvartalsregnskab, der ellers viste tilbagegang på top- og bundlinjen og lavere indtjening end ventet. Men forventningerne til en stor fremgang på helårsbasis lever stadig hos energiselskabet, og det er nok til at fastholde investorernes interesse, så E.on-aktien stiger 3,4 pct. til 7,33 euro.

Nederst er det danske Pandora, der falder mest af alle. Smykkeselskabets første kvartal var ellers bedre end forventet på resultatsiden, men investorernes nervøsitet over bremsende salg i USA varer ved, og aktien dykker hele 6,1 pct. til 687 kr.

/ritzau/FINANS