Aktier: Fremgang med undtagelse af terrorramte Tyrkiet

Med terrorramte Tyrkiet som en af få undtagelser stiger aktierne bredt på tværs af hele Europa tirsdag. Telesektoren fører an sammen med de energirelaterede aktier, der nyder godt af yderligere revanche til oliepriserne efter de initiale fald i kølvandet af den britiske brexit-afstemning.

Foto: BAY ISMOYO.
Læs mere
Fold sammen

Ved 13.30-tiden ligger Stoxx Europa 600 2,4 pct. højere efter stigninger i alle 19 industrisektorer i indekset. Telekommunikation bidrag med en sektorstigning på 3,9 pct., mens olie- og gasselskaberne følger efter med en fremgang på 3,6 pct., efter at prisen på en tønde brent-olie er steget 4 pct. over de seneste to dage til 49 dollar per tønde.

Dermed har markedet på de seneste to dag indhentet en del af de kraftige fald fredag og mandag efter den britiske afstemning.

»Markederne vil ikke bevæge sig meget lavere, indtil de ved, hvad der rent faktisk kommer til at ske. Vi er stadig i turbulente vande, fordi ingen ved, hvad der kommer til at ske, men selv et britisk EU-exit ser ikke ud til at være sikkert i øjeblikket,« siger aktiestrateg Heinz-Gerd Sonnenschein fra Postbank til Bloomberg News.

Den dårligst performende sektor er rejse- og fritid, som er en sektor, som ofte klarer sig dårligt, når terroraktioner udløser frygt, død og rædsel som tilfældet i lufthaven i Istanbul, hvor antallet af dræbte er opgjort til 41, mens 239 blev såret. Det tyrkiske marked ligger til et lille fald, og særligt Turkish Airlines-lufthavnsoperatøren TAV Holding er ramt med et fald på 5,5 pct.

Den britisk rejsekoncern TUI falder desuden 3,2 pct. til 850 pence og er siden den britiske afstemning dermed faldet 18,4 pct. På børsen i Frankfurt ligger DAX-indekset 1,9 pct. højere anført af Deutsche Telekom med en stigning på 4,2 pct. Derudover stiger energiselskaberne E.on og RWE knap 4 pct.