Aktier: Fremgang med rederierne i front

Med pæne stigninger over en bred kam ligger det toneangivende C20-indeks 1,14 pct. oppe i niveau 498,88. Væksten kommer ovenpå gårdsdagens positive stemning på det amerikanske marked, som mandag aften lukkede med et flot resultat.

Fremgangen føres an af de danske rederier, som alle klarer sig flot. D/S Torm ligger helt i front med en stigning på 4 pct., og A.P. Møller Mærsk aktierne stiger med henholdsvis 1,9 pct. for A-aktien og 1,3 pct. for B-aktiens vedkommende. Rederierne nyder godt af den positive stemning på det asiatiske marked, hvor flere af Mærsks konkurrenter er steget med op til 12 pct.

Blandt sidepapirerne er D/S Norden i fokus med en fremgang på hele 5,4 pct. efter nyheden om salget af et tre år gammelt skib med forventet levering i første kvartal 2008. Selskabet ønsker ikke, at oplyse den eksakte salgspris, men til nyhedsbureauet Direkt udtaler Vice President Martin Badsted, at salget har indbragt dem en fantastisk pris, samt at markedet i øjeblikket står meget stærkt.

Efter rygterne omhandlende den norske bank DnB Nors opkøb af Nordea aktierne, er aktien handlet 1,7 pct. op i kurs 88,25. Direktør i DnB Nor Rune Bjerke udtaler, at selskabet følger den svenske regerings salgsplan nøje og ikke vil udelukke et bud eller en fusion.

Aktionærerne i GN Store Nord venter spændt på udfaldet af morgendagens retsmøde, hvis udfald er af afgørende betydning for aktiens fremtid. Fra Jyske Bank lyder vurderingen, at et positivt udfald kan betyde en kursstigning på helt op til 20 pct., mens worse-case scenariet lyder på et 10 pct. fald i aktien. Tirsdag eftermiddag ligger GN aktien 0,38 pct. oppe i kurs 65,25.

Også de to forsikringsgiganter TrygVesta og Topdanmark klarer sig flot med stigninger på 2,3 pct. og 1,9 pct., mens medicinalvirksomheden Lundebeck står for dagens eneste fald i C20-indekset.