Aktier: Fredag bød på grønne markeder i Europa

Efter de europæiske aktiemarkeder havde ligget i rødt terræn det meste af fredagen, endte de fleste af dem alligevel med at gå på weekend iført grønne klæder.

Foto: DANIEL ROLAND.
Læs mere
Fold sammen

Blandt andet det tyske Dax-indeks lukkede 0,5 pct. højere, mens det franske CAC 40-indeks kunne lukke med en stigning på 0,7 pct. Til gengæld lukkede det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lige omkring et uændret niveau i forhold til torsdag.

Generelt var der ligesom de foregående handelsdage flere regnskaber, som satte sit præg på handlen. Og investorerne havde særligt én ting for øje, vurderer porteføljemanager Jacques Porta fra OFI over for Bloomberg News.

- Investorerne tygger på selskabernes indtjening, og nogle dage kan du få gode nyheder, mens du andre dage kan få dårlige nyheder.

- Overordnet har regnskabssæsonen dog været god, selv om visse sektorer har klaret sig skidt, blandt andre råvareproducenterne på grund af den svage kinesiske økonomi og en svækket energisektor, siger Jacques Porta.

En af spillerne, som gik imod strømmen inden for stålindustrien, var Arcelormittal. Selskabet, der er verdens største producent af stål, men også producerer store mængder jernmalm, steg 1,4 pct. efter at have præsenteret regnskab.

I andet kvartal havde stålproducenten et fald i indtjeningen på 21 pct. Udviklingen skyldes faldende jernmalmspriser og en stigning i kinesisk ståleksport, skriver Bloomberg News.

Indtjeningen før renter, skat samt af- og nedskrivninger faldt til 1,4 mia. euro fra 1,76 mia. euro i samme periode året før. Analytikerne havde dog ventet en endnu større tilbagegang til 1,34 mia. euro ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Mindre heldigt gik det for franske Vallourec, der producerer stål- og legeringskomponenter. Selskabet havde for andet kvartal leveret faldende resultater. Det straffede aktionærerne med et kursfald på 6,7 pct. for Vallourec-aktien.