Aktier: Fransk flyselskab endte i top i grønt europæisk marked

Der var positive takter på de europæiske aktiemarkeder onsdag, der ellers havde oplevet kurshug flere dage i træk.

Læs mere
Fold sammen

Det brede europæiske indeks Stoxx 600 steg 1,1 pct. Det tyske Dax-indeks strøg frem med 1,1 pct. mens det franske CAC-indeks og det britiske FTSE-indeks også steg med henholdsvis 1,2 pct. og 1 pct.

Investorerne så frem mod afslutningen på Federal Reserves rentemøde onsdag aften, og markedet venter, at centralbanken vil fastholde renten for nu. Der vil særligt blive holdt skarpt øje med centralbankchef Janet Yellens tale efterfølgende, da den kan give nogle indikationer om, hvornår en renteforhøjelse kan komme på tale.

- Vi har godt nok et "rebound" i dag, men der er fortsat meget usikkerhed. Janet Yellen har været den gode fe for "bull"-markedet ved flere lejligheder. Det forventer jeg, at hun gentager. Min fornemmelse er, at hun vil komme med en temmelig konstruktiv besked, siger Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Bank, til Bloomberg News.

På selskabssiden var der fokus på franske Zodiac Aerospace, der lettede 12,7 pct. og dermed endte i toppen af det fælleseuropæiske indeks. Flyselskabet fremlagde fra morgenstunden overraskende pæne resultater for tredje kvartal. Den organiske omsætningsvækst landede i kvartalet på 4,4 pct. mod analytikernes forventninger på 2,2 pct., viser data fra Bloomberg.

Den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet ejer tøjkæden Zara, kunne også fremvise resultater, der oversteg forventningerne. Driftsresultatet landede på 705 mio. euro i første kvartal, der sluttede i april. Til sammenligning havde analytikerne forventet et driftsresultat på 696 mio. euro. Samtidig meldte koncernen om en omsætningsvækst på 15 pct. i de første uger af andet kvartal. Investorerne sendte aktien op med 5,5 pct. onsdag.

Markederne er fortsat prægede af usikkerheden om, hvorvidt briterne vælger at forlade Den Europæiske Union, når de går til stemmeurnerne 23. juni. Usikkerheden har også ramt byggekoncernen Berkeley Group, der onsdag morgen meddelte, at reservationerne på nye huse er faldet med 20 pct. i årets første fem måneder. Aktien faldt 1,1 pct. i et ellers positivt marked.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk