Aktier: Forventninger til kongrestale sendte aktier i rekord

De amerikanske investorer trippede på sidelinjen det meste af mandagen forud for præsident Donald Trumps tale til Kongressen natten til onsdag dansk tid. Men alligevel skabte han overskrifter mandag med indikationer om øgede udgifter til infrastruktur og forsvar.

Samlet gav det en lille stigning i Dow Jones-indekset på knap 0,1 pct. til 20.837,44. Dermed kom rækken af rekorder i det traditionsbundne indeks op på 12 i træk.

S&P 500-indekset sluttede med en gevinst på 0,1 pct. til 2369,75, hvilket ligeledes var rekord, mens Nasdaq-papirerne øgede 0,3 pct. til 5861,90 - mindre end 4 point fra sidste uges rekord.

Investorerne så frem mod en konkretisering af præsident Trumps planer, der ventes i talen til Kongressen. Trumps løfter har været katalysator for de velvoksne gevinster, som aktiemarkedet har kastet af sig siden valget i november.

Trump sagde under et møde med guvernører i Det Hvide Hus mandag, at han satser på "store" infrastrukturbevillinger, og at han vil gennemføre, hvad han kalder en "historisk" forøgelse af militærudgifterne.

- Selv om han kommer buldrende med begge dele, og alle hans planer er klar til at blive rullet ud, betyder det ikke, at det bliver vedtaget i Kongressen, eller at det glider glat gennem retssystemet. Men det vil bekræfte, at han er seriøs omkring det her, og det vil generelt være støttende for markedet, siger seniorstrateg Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management i Alabama til nyhedsbureauet Reuters.

S&P 500-indekset er steget over 10 pct., siden Trump blev valgt til præsident, men tempoet i stigningerne er bremset op siden årsskiftet. Løftet for et par uger siden om en "fænomenal" skatteplan har hjulpet til at genoplive begejstringen og sende de vigtigste amerikanske aktieindeks mod nye højder.

Tirsdag morgen ligger de asiatiske markeder generelt med gevinster. De amerikanske aktiefutures handles samtidig med marginale plusser.

FORSVARSINDUSTRIEN TRAK OP

Kommentarerne om øgede forsvarsudgifter gav genlyd i den del af amerikansk industri, som producerer krudt og kugler. Boeing, Raytheon, General Dynamics og Lockheed Martin steg alle mellem 0,4 pct. og 1,3 pct., efter at Trump sagde, at han vil forsøge at sætte skub i Pentagon med 54 mia. dollar i sit første budgetforslag.

Trump mødtes også med topledere fra sundhedssektoren og sygeforsikringsselskaber mandag for at overtale dem til at stå ved hans planer om at revidere sygeforsikringsloven Affordable Care Act. Det gav stigninger i blandt andet UnitedHealth på 1,4 pct.

Time Warner steg 0,9 pct. efter nyheden om, at Federal Communications Commission ikke forventer at stå i vejen for AT&T's planlagte 85 mia. dollar store køb af Time Warner. AT&T faldt til gengæld 1,3 pct. og trak hele telesektoren ned med 1,2 pct. i S&P 500.

Elbilproducenten Tesla faldt 4,2 pct., efter at en analyse fra Goldman Sachs nedjusterede anbefalingen fra "neutral" til "salg". Finanshuset er skeptisk, når det gælder Teslas evne til at levere den nye masseproducerede Model 3 til tiden.