Aktier: Fortsat sidestep og igen rekord i Dow Jones

De amerikanske investorer blev stående på sidelinjen i torsdagens handel på Wall Street, hvor aktiekurserne i lighed med onsdag fortsat bevægede sig sidelæns efter de seneste ugers himmelflugt.

Arkivfoto. De amerikanske investorer blev stående på sidelinjen i torsdagens handel på Wall Street, hvor aktiekurserne i lighed med onsdag fortsat bevægede sig sidelæns efter de seneste ugers himmelflugt. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

En lille stigning i Dow Jones-indekset var nok til at forlænge rækken af rekorder i det traditionsbundne indeks til ti i træk. Det er samtidig den længste serie af stigninger i mere end 30 år.

Torsdag sluttede S&P 500-indekset med en lille gevinst på under 1 point til 2363,81. Det tunge Dow Jones-indeks steg knap 0,2 pct. til rekorden 20.810,32, mens Nasdaq-papirerne dykkede godt 0,4 pct. til 5835,51.

Markedet blev holdt oppe af fornyede løfter fra præsident Donald Trump, der over for en række topledere fra større amerikanske virksomheder pointerede, at han har planer om at bringe millioner af arbejdspladser tilbage til USA. Der kom dog ingen afsløring af konkrete planer.

»Vi har set en del til konferencen for virksomhedsledere med nogle ekstremt positive kommentarer om regeringens forventede vej mod et mere forretningsvenligt miljø. Den slags godkendelse fra nogle af de store virksomheder fortæller investorerne noget om, at det er en ny æra«, vurderer chefstrateg Bruce McCain fra Key Private Bank i Cleveland over for nyhedsbureauet Reuters.

Fredag morgen ligger de asiatiske markeder generelt med kurstab. De amerikanske aktiefutures handles samtidig med minusser på omkring 0,1 pct.

Torsdagens statistiske opgørelse over førstegangsledige i sidste uge viste 244.000 nye amerikanere i arbejdsløshedskøen.

Det var flere end ventet, idet et estimat indsamlet af Bloomberg News indikerede 240.000 nye ledige.

DEFENSIVE PAPIRER I TOP I S&P 500

Det var klart de defensive sektorer, der klarede sig bedst i torsdagens marked. Forsyningssektoren lukkede med en stigning på 1,1 pct. efterfulgt af telesektoren, der steg knap 1 pct.

I den modsatte ende skrabede industriselskaberne bunden med et fald på 0,8 pct. fulgt til dørs af gruppen af selskaber inden for varige forbrugsgoder med et fald på 0,7 pct.

Blandt de amerikanske selskaber spillede grafikkortproducenten Nvidia rollen som Sorteper. Sænkede anbefalinger fra såvel BMO Nomura som Instinet sendte aktien ned med knap 10 pct.

Elbilproducenten Tesla stod til regnskab for onsdagens sene kvartalsfremlæggelse.

Resultatmæssigt klarede koncernen sig bedre i årets fjerde kvartal end ventet, og topchef Elon Musk fastholdt, at lanceringen af den ny model 3, der er Teslas første masseproducerede bil, som planlagt vil blive i juli.

Men koncernens store pengeafbrænding betyder, at der igen skal hentes kapital, og investorerne kvitterede med at sende aktien 6,4 pct. ned.

Efter lukketid var den amerikanske tøjkæde Gap regnskabsaktuel. Resultatmæssigt var det dog en kedelig omgang, da såvel overskud som omsætning i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/2017 ramte lige i øjet i forhold til analytikernes forventninger.

Til gengæld lå det estimerede resultat for 2017/2018 lidt under det ventede i markedet, men aktien steg alligevel 0,1 pct. i eftermarkedet efter et fald på 3,6 pct. i den ordinære handel.