Aktier: Fortsat op for Tokyo mens Kina forlænger fald

De asiatiske aktiemarkeder ligger igen uden ensartet retning torsdag morgen, hvor Tokyo-aktierne stiger, mens papirerne på børserne på det kinesiske fastland falder.

Læs mere
Fold sammen

Rentereduktioner i Sydkorea og New Zealand sætter sine spor, ligesom et overraskende godt arbejdsmarked i Australien sender de australske papirer markant op.

I Sydkorea har centralbanken, Bank of Korea, reduceret den toneangivende rente med 0,25 pct.point til 1,5 pct. Baggrunden er en markant opbremsning i økonomien, efter udbrud af den frygtede lungesygdom mers har sat dele af samfundet i stå.

Samtidig har Reserve Bank of New Zealand skåret 0,25 pct.point af renten, der nu lyder på 3,25 pct. Det er frygten for et for lavt inflationsniveau, der ligger bag beslutningen, som er Reserve Bank of New Zealands første rentereduktion i fire år.

I Tokyo er optimismen cementeret trods en styrket yen. Positiv økonomisk statistik over de seneste dag har givet investorerne blod på tanden, og markedet fortsætter op torsdag morgen.

På det kinesiske marked foregriber investorerne begivenhedernes gang. Der sælges ud af papirer for at skaffe likviditet til næste uges mange børsnoteringer, og stemningen en spændt, mens kurserne siver i Shanghai.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på godt 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,4

Topix 1,4

Hongkongs Hang Seng 0,8

China Shanghai Composite -0,4

China CSI 300 -0,4

Taiwan Taiex 0,1

Sydkoreas Kospi 0,1

Indiens BSE Sensex N/A

Singapores STI 0,6

Sydney ASX 200 1,3

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 05.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk