Aktier: Fortsat i rekord med banker i fin form

Arkivfoto: Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Dampen er gået af stigningerne på det danske aktiemarked tirsdag middag, men retningen er stadig op, og aktierne bevæger sig derfor også tirsdag i rekordterritorium.

C20-bankerne ligger godt til, og det samme er tilfældet for Pandora og Mærsk.

Pandora topper med en stigning på 1,7 pct. til 717,50 kr. - efterfulgt af Jyske Bank, der stiger 1,5 pct. til 355 kr. og Mærsk, der løftes med 0,5 pct. En stigning i samme takt oplever Danske Bank til 349,60 kr.

Fælles for dem alle er dog, at der ikke er noget selskabsspecifikt fra dem. Dog har bankerne fået konkurrentnyt fra svenske Swedbank, der leverede bedre end ventede renteindtægter og lavere end ventede nedskrivninger på udlån i første kvartal.

Nordea, der uden for C20, stiger 0,1 pct. til 81,65 kr.

Eliteindekset C20 Cap ligger 0,4 pct. højere i 1107,34. efter at have sat rekord mandag i 1103,53.

Også ude i Europa er stigningerne tirsdag mere moderate, end det var tilfældet, da de mandag drog et lettelsens suk over valgresultatet i Frankrig. DAX-indekset kan lige holde sig i plus, mens der er stigninger i London og Paris på 0,2 pct.

Der er også konkurrentnyt til Novo Nordisk senere tirsdag. Amerikanske Eli Lilly afleverer tal for første kvartal kort over middag. Det kan give et indblik i det amerikanske marked for diabetespræparater i den indledende del af året. Novo-aktien stiger 0,5 pct. til 251,20 kr.

Coloplast, der tirsdag har fået indledt analysedækning af østrigske Erste Group med den negative anbefaling sælg, stiger ikke desto mindre med 0,2 pct. til 579 kr.

FLSmidth har fået konkurrentnyt fra den finske ingeniørkoncern Metso, der har øget sin ordreindgang i første kvartal med 11 pct. samt opjusteret forventningerne til efterspørgslen på mineservices. Det tegner lyst for den danske rival FLSmidth, vurderer aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen over for Ritzau Finans.

»Metsos regnskab er positivt både på indtjening og ordreindgang. For FLSmidth ville det have været bedre med en opjustering af forventningerne til mineudstyr frem for services, men det er alligevel et positivt signal,« siger Mikkel Emil Jensen.

FLSmidth aktien stiger 1,9 pct. til 397,30 kr.

Senere kommer der desuden nyt fra Caterpillar i USA.

Herhjemme har Columbus leveret tal for første kvartal, og her tjente selskabet mere, end det gjorde i samme periode sidste år. For hele 2017 fastholdes forventningerne desuden.

Med en omsætningsvækst på 13 pct. og en vækst i driftsresultatet (EBITDA) på 14 pct. har Columbus forbedret sig. Og det er en stærk vækst i serviceforretningen, der driver fremgangen, fremgår det af regnskabet.

Columbus realiserede i tal en omsætning på 310 mio. kr. og et EBITDA på 29 mio. kr. i første kvartal. Til sammenligning lød resultaterne på 275 mio. kr. og 25 mio. kr. i første kvartal 2016.

Columbus-aktien stiger 1,4 pct. til 14,10 kr.

Össur er tirsdag havnet i fedtefadet. Nordea har sænket anbefalingen af proteseproducenten til "hold" fra "køb". Össur falder med 1,7 pct. 28,50 kr.

/ritzau/FINANS