Aktier: Fortsætter stigningerne fra handelsstart på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder fortsætter fra handelsstart torsdag i den positive stil, som trak de ledende indeks op med godt 1 pct. onsdag.

 

Torsdag indledes handelen med indeksstigninger på 0,3-0,4 pct. i de tre ledende indeks, S&P 500, det teknologibaserede Nasdaq-indeks og Dow Jones-indekset.

362 af S&P 500-indeksets aktier lægger fra med stigninger, mens blot 103 falder fra starten.

Bag sig har handlerne nøgletal for nytilmeldte ledige, der var en smule skuffende med en tilgang på 279.000 nytilmeldte ledige i sidste uge mod en forventet tilgang på 275.000.

Nøgletallet for detailhandlen i maj lå umiddelbart helt på linje med forventningerne med en stigning på 1,2 pct. Men eksklusive bil- og benzinsalget var der tale om en positiv overraskelse med et løft på 0,7 pct. mod en ventet fremgang på 0,5 pct.

I de første handler er det Microsoft, der bidrager mest til stigningen i S&P 500-indekset, noterer Bloomberg News. It-aktien stiger 0,4 pct. fra start.

Nike har gjort sig bemærket med tegning af en otteårig sponsorkontrakt med NBA - the National Basketball Association - til en værdi på 1 mia. dollar. Sportsbeklædnings-aktien løftes 1,1 pct.

Boeing-aktien stiger 1,0 pct. kort efter handelsstart. Flyproducenten har fået en ordre fra Delta Air Lines på 40 fly for 4 mia. dollar.

Colgate-Palmolive taber på indledningsvist 1,0 pct., efter at Morgan Stanley har nedgraderet sin anbefaling af aktien til "ligevægt" fra "overvægt" og reduceret kursmålet til 72 dollar fra 76 dollar.

Kollegaen Procter & Gamble balancerer på kanten med en marginal stigning på 0,1 pct. efter udmelding om en positiv udvikling i marginalerne på vækstmarkederne og reservation af 12 mia. dollar til tilbagekøb af aktier og udbetaling af udbytter.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk