Aktier fortsætter i limbo efter hårdknude USA-Kina forhandlinger

Aktiemarkederne verden over har svært ved at finde et fælles fodfæste mandag morgen i mangel af nyheder om handelskrigen mellem USA og Kina. Der er til gengæld masser af virksomhedsnyheder, inklusiv en købsanbefaling på Danske Bank-aktien.

Det er et mudret billede for aktier i dag. Kinesiske aktier falder, mens det går fremad i Australien, Indien og amerikanske futures. Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

og velkommen til ugens første handelsdag, hvor der endnu en gang ikke er nogen entydig retning på de globale finansmarkeder.

I Asien er det et meget mudret billede, der tegner sig, hvor aktier i Indien og Australien stiger, efter at valgresultaterne i begge lande overraskende pegede på en sejr for de siddende regeringer. Det har givet markedet ro, fordi det mindsker usikkerheden på den korte bane.

Usikkerhed er der til gengæld masser af i Kina, hvor forhandlingerne med USA er gået totalt i hårdknude, efter at Trump i sidste uge indførte et de facto-forbud mod Huawei Technologies i USA ved at erklære national nødretstilstand. Det er nu usikkert, om Trump og hans kinesiske modstykke, Xi Jinping, vil lande en aftale til G20-topmødet i Japan i juni, og det tynger aktier i Kina mandag morgen. Forbuddet mod den kinesiske IT-gigant har allerede fået effekt flere steder, og natten til mandag indstillede for eksempel Google dele af samarbejdet med Huawei.

I Japan er stemningen noget bedre mandag efter de seneste nøgletal. Bruttonationalproduktet for første kvartal udvidede sig 2,1 pct., hvilket var en kæmpe overraskelse – analytikere havde regnet med et fald på 0,1 pct.

Oliepriserne er også i fokus, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande (OPEC) har signaleret, at den vil fortsætte sine produktionsnedskæringer for at balancere udbud og efterspørgsel. Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, sagde søndag, at der i organisationen er konsensus for »forsigtigt« at reducere olielagrene, hvilket er en af hovedårsagerne til at oliepriserne er steget mere end 30 pct. i år.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Virksomheder i fokus

  • Mærsk – Handelsbanken Capital Markets skærer kursmålet til 7.700 kroner fra 8.700 kroner og gentager sin salgsanbefaling. SEB har til gengæld løftet kursmålet til 8.500 kroner fra 7.877,46 kroner. I torsdags lukkede aktien i en kurs på 7.982 kroner.
  • DSV – Kapitalfonden Cevian solgte i fredags en aktiepost til en rabatkurs på 575 kroner – 20 kroner eller 3,4 pct. under torsdagens lukkekurs.
  • Danske Bank – Barclays løfter sin anbefaling til »overvægt« fra »ligevægt« og hæver kursmålet til 161 kroner fra 140 kroner. I torsdags lukkede aktien en kurs på 108,5 kroner.
  • Nordea - Barclays sænker sin anbefaling til »ligevægt« fra »overvægt« og nedjusterer kursmålet til 54,51 kroner fra 74,66 kroner.
  • Tesla faldt næsten 8 pct. i fredags efter et internt notat i fredags viste, at elbilproducenten risikere at løbe tør for kontanter inden for få måneder.
  • Ambu har indgået en distributionsaftale med Cook Medical i USA  for Ambus engangs-duodenoskop til brug ved kikkertundersøgelser.

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hongkongs Hang Seng: -0,6 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,9 pct.
Japans Nikkei 225: +0,2 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,1 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,1 pct.
Tysklands DAX 30: -0,1 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,02 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,2 pct.
Nasdaq: +0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,2 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): +1,2 pct. til 73,09 dollar
Guld: +0,02 pct. til 1.275,95 dollar

Valuta:
1 dollar koster: 6,70 kroner
1 pund koster: 8,52 kroner