Aktier: Forsyningsselskaber og banker trak Europa i plus

Der var tirsdag løft til forsyningssektoren og bankerne, hvilket var med til at hive de europæiske børser i plus for anden dag i træk.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks steg 0,9 pct. til indeks 344,38, mens de toneangivende børser i Frankfurt, Paris og London blev løftet mellem 0,4 og 1,4 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks steg 0,9 pct. til indeks 344,38, mens de toneangivende børser i Frankfurt, Paris og London blev løftet mellem 0,4 og 1,4 pct.

Der var comeback til de italienske banker oven på mandagens gedigne kursklø som følge af, at den italienske befolkning søndag valgte at stemme nej til at reformere af landets forfatning.

Bankunderindekset steg med 4,3 pct., ligesom bankerne Unicredit, Mediobanca og Unione di Banche Italiane gik 9-13 pct. frem.

Forsyningsselskaberne RWE og Eon blev løftet af, at en tysk domstol bestemte, at de har ret til kompensation for rettigheder, de ellers mistede, da den tyske regeringen besluttede at opgive atomkraft.

Underindekset for forsyningssektoren steg med 2,7 pct., mens RWE og Eon steg med henholdsvis 2,1 og 4,9 pct.

Medgang var der også til Drax Group, der vil købe en energileverandør og fire gasdrevne kraftværker, idet den britiske elproducent forsøger at gøre sig mindre afhængig af fossile brændstoffer.

Drax-aktien hoppede 12,1 pct. frem.

Største tilbagegang var der til IG Group, efter at den britiske finansvagthund, FCA, foreslog stramninger af reglerne for såkaldte CFD'er - eller differencekontrakter, der er derivater baseret på en enkelt underliggende aktie.

IG-aktien raslede 38,2 pct. ned.