Aktier: Forstærket fremrykket udsigt til rentehop rammer

Forstærket og fremrykket udsigt til stigende rente i USA tidligere end hidtil ventet er med til at sende de amerikanske aktier sydpå tirsdag efter beskedne stigninger mandag.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks ligger 1 pct. lavere i indeks 2060, de tunge aktier i Dow Jones ligger 0,9 pct. lavere i indeks 17.827, mens det teknologi-dominerede Nasdaq-indeks falder godt 1 pct. til indeks 48912 efter et kvarters handel tirsdag.

Med faldet tirsdag ved åbningen har Dow Jones fjernet hele stigningen i dollar siden nytår, mens S&P har reduceret stigningen til beskedne 0,2pct. i dollar. Nasdaq ligger trods tirsdagens fald 3 pct. højere. Grundet dollarens stigning er afkastet i danske kroner fortsat tocifret i procent - mellem 12 og 16 pct. i de tre indeks.

Forventningerne om en snarlig rentestigning i USA fik yderligere styrke og næring mandag, da chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Dalas, Richard Fisher, var den seneste i rækken af centralbank-medlemmer, der advokerede for en rentestigning heller tidligere-end-senere.

- Værdisætningen (af aktier, red.) er relativ høj for øjeblikket, vurderer porteføljemanager hos DWS Investment Sebastian Werner over for Bloomberg News.

Han påpeger også, at de seneste indikationer fra makrotallene - senest fra fredagens jobrapport - peger på stigende rente i USA tidligere end ventet senest.

Blandt de 30 aktier i Dow Jones er der kun to, der stiger, og endda ganske begrænset. Pudsigt nok er det olieselskaber, der sidder faldende oliepriser kursmæssigt overhørigt. Exxon Mobil stiger 0,1 pct. og Chevron stiger 0,2 pct.

Teleselskabet Qualcomm annoncerede mandag et tilbagekøbsprogram på op til 15 mia. dollar, mens udbyttet samtidig blev øget. Aktien i Qualcomm stiger 1,5 pct. til 73,81 dollar tirsdag.

Tøjkæden Urban Outfitters stiger 8,8 pct. til 42,98 dollar efter at have leveret en omsæting på over 1 mia. dollar for første gang nogensinde i forbindelse med et regnskab, der var bedre end ventet i markedet. Det gode regnskab har fået flere analysehuse til at løfte anbefalingerne af selskabet.

/ritzau/FINANS