Aktier: Forsigtig stigning fra handelsstart

En forsigtig stigning i alle tre hovedindeks præger åbningen på de amerikanske aktiemarkeder torsdag eftermiddag.

Investorerne kan forholde sig til en håndfuld makroøkonomiske nøgletal og - ikke mindst - teksten til den tale, Janet Yellen, chefen for centralbanken, Federal Reserve, senere på dagen vil holde for Kongressen om udsigterne for amerikansk økonomi.

Ifølge den offentliggjorte tekst vil Yellen bekræfte, at en renteforhøjelse er lige om hjørnet, sådan som stort set alle i markedet venter. Og hun vil gentage, at forhøjelsen - normaliseringen - af den amerikanske rente vil ske gradvist.

Torsdagens buket af nøgletal viste en noget mindre end ventet tilgang af nytilmeldte ledige i sidste uge - 235.000 personer drejede det sig om. Det påbegyndte boligbyggeri i oktober var noget større end ventet, og det samme var antallet af nye byggetilladelser.

Prisstigningerne på 0,4 pct. på månedsbasis og på 1,6 pct. på årsbasis flugtede med forventningerne. Men forventningsindekset Philadelphia Fed på 7,6 lå lige under det ventede.

Efter en lidt famlende begyndelse ligger de tre toneangivende indeks 0,3 pct. højere for det brede S&P 500, mens Nasdaq-indekset og Dow Jones stiger henholdsvis 0,2 pct. og 0,1 pct. Dermed mere end udligner S&P 500-indekset - indtil videre - onsdagens fald.

I den indledende handel ligger aktien i netværksleverandøren Cisco 6,0 pct. lavere, efter at selskabet nu forudser ringere end ventet resultat og en overraskende nedjustering af salgsforventningerne.

Elektronikkæden Best Buy, som har fremlagt bedre resultater for tredje kvartal end ventet - blandt andet takket være et øget mobiltelefonsalg - stiger hele 5,6 pct. i starten af handlen.

Omvendt falder kæmpen inden for amerikansk detailhandel, supermarkedskæden Wal-Mart, 3,4 pct. trods en større bundlinje i tredje kvartal end ventet, og selv om verdens største detailkæde samtidig løfter bunden af forventningerne til resten af året som konsekvens af blandt andet øget fokus på at give onlinehandel et ordentlig skub frem.

Men investeringerne i onlinehandlen har medført et fald i kvartalets indtjening til 2,03 mia. dollar fra 3,3 mia. dollar i samme periode sidste år.