Aktier: Forsigtig stigning fra amerikansk start

Fra handelsstart lægger de amerikansk aktier ud med et forsigtig fald mandag. Men det har fortsat kurs mod den største samlede kursstigning på årsbasis siden 1997, noterer Bloomberg News.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks nåede fredag i sidste uge rekordniveauet inden indekset rundede dagen af med et lille fald på 0,03 pct. Men mandag falder indekset fra åbningen yderligere 0,05 pct. Regnet på fredagens højeste niveau er indekset steget 29 pct. i løbet af 2013.

Det tungere og mere vilkårligt sammensatte Dow Jones indeks stiger fra åbningen 0,02 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset springer ud i handlen med et fald på 0,3 pct.

Twitter-aktien fortsætter fredagens nedtur, der beløb sig til 13 pct., med et yderligere fald på 5,7 pct. Nedturen ses som reaktion på den forudgående voldsomme stigning siden børsnoteringen af de sociale medie, og Macqurie Capital har nedgradret aktien fra "neutral" til "underperform", fordi den er steget "for meget for hurtigt". Aktiekursen ligger fortsat 57 pct. højere end ved månedens begyndelse.

Fredagens interesse for minerelaterede aktier ser derimod ikke ud til at fortsætte. Alcoa-aktien, der blev løftet 2,5 pct. fredag, falder i mandagens tidlige handel med 0,2 pct.

Dækkoncernen Cooper Tire & Rubber lider et kursfald på 2,9 pct., efter konkurrenten Apollos problemer med at finde finansiering til købet af Cooper for tidligere oplyste 2,5 mia dollar eller 35 dollar per aktier.

Skokoncernen Crocs marcherer 13,3 pct. frem, efter at topchefen, John McCarvel, har meddelt sin fratræden ved udgangen af april, mens kapitalfonden Blackstone bringes i spil for at øge selskabets aktietilbagekøbsprogram til 350 mio. dollar.

Myriad Genetics, der leverer tests for brystkræft-gener, lider med et fald på 13 pct. på baggrund af, at de amerikanske myndigheder næsten har halveret tilskuddet til brystkræft-test. Og finanshuset Piper Jaffray har føjet spot til skade med reduktion af kursmålet for aktien til 29 dollar fra 36 dollar.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk