Aktier: Forsigtig start i USA med let negativt fortegn

De amerikanske aktier er startet med små udsving og let negative fortegn i mandagens handel, der - i dansk målestok - er skudt i gang en time tidligere end normalt, fordi amerikanerne først overgår til vintertid 14 dage senere end i Danmark.

Dermed bliver der ikke fulgt op på den ellers meget positive ugeafslutning, der var bygget op omkring lempelige toner fra både Den Europæiske Centralbank (ECB) og den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China.

Førstnævnte indikerede torsdag, at der kan være endnu en rentesænkning samt flere lempelser på vej, mens Peoples Bank of China allerede fredag satte handling bag ordene og sænkede de ledende renter samt reservekravet til landets banker. Og det løftede aktierne torsdag og fredag.

Mandag er stemningen dog noget mere afventende. S&P 500-indekset falder med 0,1 pct. efter knap ti minutters handel, og det samme gør Nasdaq-indekset, mens Dow Jones-indekset stiger med knap 0,1 pct.

Før åbningen har Xerox, der blandt andet er kendt for at producere kopimaskiner, afleveret regnskab for tredje kvartal. Selskabet flugtede nogenlunde med markedets forventninger i perioden, idet omsætningen blev opgjort til 4,33 mia. dollar mod ventet 4,54 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

På bundlinjen blev det omsat til en justeret indtjening per aktie på 0,24 dollar mod ventet 0,23 dollar blandt analytikerne. Samtidig med regnskabstallene oplyste selskabet, at det vil gennemgå sin portefølje og overveje sine muligheder for kapitalallokering.

Xerox-aktien stiger med 0,6 pct. til 10,40 dollar i den tidlige handel.

Bilproducenten General Motors har angiveligt indgået en foreløbig aftale med den amerikanske fagbevægelse for arbejdere i bilindustrien (UAW), hvilket kan forhindre en større strejke blandt selskabets medarbejdere. De lokale ledere af fagforeningen skal stemme om den foreløbige aftale onsdag, oplyser UAW på det sociale medie Facebook.

General Motors-aktien falder med 0,3 pct. til 35,84 dollar fra start.

Aktien i service- og sikkerhedsselskabet Diebold er desuden i fokus, efter at svenske Securitas har aftalt at købe selskabets afdeling for elektronisk sikkerhed for 350 mio. dollar. Diebold-aktien falder med 0,2 pct. til 36,78 dollar fra start mandag efter en stigning på godt 3 pct. fredag.

På opkøbsfronten er der også nyt fra Duke Energy, der har aftalt at købe Piedmont Natural Gas Company for 4,9 mia. dollar kontant. Buddet svarer til 60 dollar per aktie, og aktien i Piedmont stiger da også med 35,2 pct. til 57,08 dollar i mandagens tidlige handel.

Duke Energy-aktien falder omvendt med 1,9 pct. til 72,34 dollar på udsigten til den store udskrivning.