Aktier: Forsigtig optimisme fra handelsstart i USA

Kun tøvende bevæger de amerikanske aktiemarkeder sig i positiv regning efter åbningen mandag eftermiddag efter et par uger med negativ udvikling.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks ligger kort efter åbningen 0,3 pct. højere, mens det teknologibaserede Nasdaq-indeks stiger 0,4 pct. Dow Jones-aktierne er lidt tungere i optrækket med en stigning på 0,2 pct.

Stigningen kommer i tillid til, at fredagens skuffende amerikanske jobrapport dæmmer op for en amerikansk renteforhøjelse allerede i juni, men den dæmpes af et aktuelt fald i olieprisen, som for den texanske WTI-olie er på 1,2 pct. til 44,12 dollar per tønde mandag eftermiddag trods risiko for produktionsnedgang på grund af den canadiske brandkatastrofe.

Efter fredagens jobrapport har handlerne reduceret sandsynligheden for en amerikansk renteforhøjelse i juni helt ned til 4 pct. fra 20 pct. for en måned siden. Og først for december anses muligheden for en renteforhøjelse eller ej for fifty-fifty ifølge Bloomberg News.

Bortset fra rentespekulationerne og oliepriserne spiller også offentliggørelsen af de sidste regnskaber i denne sæson en rolle. 85 pct. af S&P-indeksets selskaber har allerede fremlagt tal.

Medicinalselskabet Allergan er blandt de regnskabsaktuelle. Men selskabet havde allerede op til åbningen fremlagt positive forsøgsresultater sammen med partneren Gedeon Richter for midlet Venus I til behandling af muskelknuder i livmoderen i det første af to fase 3-forsøg. Allergan-aktien ligger 4,4 pct. højere i den indledende handel.

Også Walt Disney ventes at komme med regnskab, og det samme gør stormagasinkæden Macy's, som mødes med negative forventninger på grund af øget konkurrence og sløvere efterspørgsel. Disney-aktien ligger 0,64 pct. højere kort efter handelsstart, mens Macy's aktie falder 0,4 pct.