Aktier: Forsigtig optimisme fra handelsstart i USA

Forsigtig optimisme præger åbningen af de amerikanske aktiemarkeder tirsdag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende indeks, det brede S&P 500, teknologiindekset Nasdaq og Dow Jones med de tungeste aktier stiger omkring 0,3 pct. efter de indledende handler, og dermed er der udsigt til lidt revanche efter mandagens fald på 0,2 pct. for alle tre indeks.

Især regnskaberne sætter den aktuelle retning på de amerikanske aktiemarkeder, mens handlerne afventer udfaldet af ugens pengepolitiske møder i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Bank of Japan.

En tredjedel af selskaberne i det toneangivende S&P 500-indeks offentliggør kvartalsregnskab i indeværende uge, og gigantselskaber som Apple, forbrugsvarekoncernen Procter & Gamble og medicinalkoncernen Eli Lilly er blandt de, der har valgt tirsdagen til rapportering.


Apple-aktien lægger fra med et lille fald på 0,1 pct. For teknologiaktien retter opmærksomheden sig mod salget af iPhones og nervøsitet for det første salgsdyk nogensinde samt mod udviklingen i Kina. Apple rapporterer efter lukketid i USA.


Procter & Gamble-aktien indleder dagen med et fald på 0,5 pct. Forbrugsvarerkoncernen kom ellers en smule bedre ud af årets tredje kvartal, end det var ventet blandt analytikerne.


Indtjeningen per aktie blev 0,86 dollar mod analytikernes forventninger om 0,82 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. I forbindelse med regnskabet meddelte koncernen desuden, at den vil sætte gang i et aktietilbagekøbsprogram til en værdi på over 8 mia. dollar.

Eli Lilly, der er en stor konkurrent til Novo Nordisk på markedet for diabetespræparater, leverede en negativ overraskelse, når det kom til salget af diabetesmidler i første kvartal.


Salget af det hurtigtvirkende insulin Humalog faldt til 606,3 mio. dollar på verdensplan og skuffede dermed klart i forhold til analytikerforventningerne, som lød på 730,1 mio. dollar ifølge estimater indsamlet Bloomberg News. I første kvartal sidste år solgte Humalog for 684 mio. dollar.

Regnskabet trækker medicinalaktien 1,1 pct. ned i de første handler.


Også handelsplatformen Ebay og telekoncernen AT&T er regnskabsaktuelle tirsdag. De to aktier ligger henholdsvis 1,0 pct. og 0,3 pct. højere kort efter åbningen.

Fra nøgletalssiden var der før åbningen inspiration at hente i ordreindgangen af varige goder i marts. Tallet skuffede med en stigning på 0,8 pct. mod en ventet stigning på 1,9 pct. efter et fald på 3,1 pct. måneden før.

PMI-indekset for servicesektoren steg for april til 52,1 fra 51,3 måneden før og et ventet indeks på 52,0.