Aktier: Forsigtig og let positiv handelsstart

Aktiehandlen på Wall Street er onsdag blevet indledt uden de store udsving. Investorerne lader til at være forsigtige, men også let positive forud for torsdagens britiske afstemning.

Briterne bevæger sig til stemmeurnerne for at afgøre, hvorvidt de vil blive i eller forlade EU.

Umiddelbart efter børsåbning på Wall Street ligger de toneangivende amerikanske indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - med beskedne løft på mellem 0,1 og 0,2 pct.

- Volumen i handlen er temmelig tynd, idet alle afventer udfaldet af afstemningen, før de foretager sig noget større. Markedet er blevet mere optimistisk, men vi vil først se en rigtig retning på markedet, efter at vi har fået resultaterne, siger John Plassard, der er senioraktiehandler i Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

Markedsaktørerne lader onsdag til at skele til data indsamlet af Oddschecker, som viser, at bettingbureauerne ser en en-til-fire chance - eller risiko om man vil - for at Storbritannien ender med at forlade EU-samarbejdet.

TØRRE TÆSK TIL TESLA

På selskabssiden er der fokus på Solarcity, efter at Tesla Motors har tilbudt at købe producenten af solceller i en handel, der vurderes at have en værdi på 2,86 mia. dollar.

Med en sammenlægning vil Tesla kunne tilbyde sine kunder en komplet løsning for at dække alle energibehov med ren energi.

- Det ville begynde med bilen, som du kører i, og energien, som du oplader den med, og det vil udvide sig til alle andre måder, som du skaffer energi i dit hjem eller din forretning, skriver Tesla i en meddelelse.

Solarcity-aktien stiger med 8,4 pct. umiddelbart efter børsåbning.

Tesla-aktien daler til gengæld med 9,1 pct. fra handelsstart onsdag, efter at analytikerne hos Oppenheimer og Credit Suisse har meldt ud, at de forventer, at elbil-koncernens aktionærer vil værge sig mod opkøbet.

Teslas stifter, Elon Musk, er dog den største enkeltaktionær i både Tesla og Solarcity.