Aktier: Forsigtig global optimisme bobler videre i Asien

De fjernøstlige aktiemarkeder stiger torsdag for anden dag i træk, i takt med at investorerne følger den globale optur, som er opstået i kølvandet af en reduceret frygt for de økonomiske effekter af Storbritanniens EU-exit.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig spekuleres der i yderligere lempelser fra nogle centralbanker, mens andre forventes at undlade stramninger af pengepolitikken.

- Spekulationer om, at Federal Reserve vil bakke væk fra at hæve renterne, og at andre centralbanker optrapper stimulus, har hjulpet på stemningen. Mens brexit kan forårsage en økonomisk afmatning i Storbritannien og Europa, er jeg meget mindre bekymret over indvirkningen i Asien, der til en vis udstrækning virker upåvirkelig, siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks reagerer med en stigning på 0,8 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et plus på 0,6 pct.

De kinesiske fastlandsaktier ligger som ofte med modsat de øvrige markeder. Shanghai Composite falder knap 0,2 pct., og CSI 300-indekset dropper 0,1 pct.

På de øvrige børser presses Hongkongs Hang Seng-indeks op med 1,6 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks og Taiwans Taiex-indeks ligger med stigninger på 0,8 pct. og 0,6 pct., mens Singapores Strait Times øger hele 1,8 pct., og investorerne i Sydney modsat kan gå hjem med plus bøgerne på 1,9 pct.

- Der er håb om politiske foranstaltninger globalt - ikke kun i Japan, så det støtter markederne, vurderer chefstrateg Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset Management Co. i Tokyo over for Bloomberg News.

De amerikanske aktiefutures ligger tæt på uændret klokken 06.40 torsdag.

TABEL

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,8

Topix 0,6

Hongkongs Hang Seng 1,6

China Shanghai Composite -0,2

China CSI 300 -0,1

Taiwan Taiex 0,8

Sydkoreas Kospi 0,6

Indiens BSE Sensex 0,9

Singapores STI 1,8

Sydney ASX 200 1,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.30

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk