Aktier: Forsigtig europæisk dag endte med moderate plusser

Stemningen var store dele af tirsdagen blandet på det europæiske aktiemarked, men endnu engang vandt købssiden tovtrækkeriet, og så endte det med moderate stigninger til samtlige de største toneangivende indeks på kontinentet.

Læs mere
Fold sammen

 

Det var fortsat spændingen om, hvorvidt briterne vælger at blive i EU eller at forlade unionen ved torsdagens folkeafstemning, der afgjorde markedets bevægelser. Og tirsdag var det en meget afventende stemning, der prægede.

Forventningerne kombineret med meningsmålinger og odds fra forskellige bookmakere har over de seneste uger givet store udsving på markederne, men tirsdag - hvor der var to dage til afstemningen - syntes der at være så godt som dødt løb i målingerne, og det gav små udsving.

- Lige nu er korrelationen mellem de indikerede odds for brexit og aktiemarkedet temmelig stærk. Lige nu er alle øjne rettet mod brexit, mod ja eller nej, og markedet handler på alle informationer omkring dette spørgsmål, siger Ralf Zimmerman, der er strateg hos Bankhaus Lampe, til Bloomberg News.

FTSE 100-indekset i London steg 0,7 pct., mens CAC 40-indekset i Paris løftedes 0,9 pct., og DAX-indekset i Frankfurt steg 0,8 pct. Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,9 pct.

I toppen af sidstnævnte indeks var en del af de sydeuropæiske banker, der tidligere har fået klø under turbulensen. Eksempelvis steg græske Alpha Bank med 10,6 pct.

Med fremme var også danske TDC efter frasalget af sin svenske forretning til konkurrenten Tele2. Det gav et plus på 2,3 pct. til TDC, mens Tele2-papiret omvendt faldt 1,9 pct. på børsen i Stockholm.