Aktier: Forsigtig asiatisk optimisme efter Wall Street-stigninger

De asiatiske investorer er forsigtigt optimistiske onsdag morgen. Kursstigninger på Wall Street tirsdag smitter af på de fjernøstlige markeder, hvor også de kinesiske aktier efter flere dages fald er stabiliseret.

Foto: KAZUHIRO NOGI.
Læs mere
Fold sammen

De asiatiske investorer er forsigtigt optimistiske onsdag morgen. Kursstigninger på Wall Street tirsdag smitter af på de fjernøstlige markeder, hvor også de kinesiske aktier efter flere dages fald er stabiliseret.

Nu ventes der på den amerikanske centralbank og afslutningen af det pengepolitiske møde, der indledes onsdag og afsluttes med en rentemeddelelse torsdag.

- Usikkerheden vil fortsætte, indtil vi får nyt fra Federal Reserve. Markedet er fint afbalanceret mellem, om Federal Reserve vil hæve renten eller lade være. Der har været usikkerhed omkring Kina og den globale vækst, men den amerikanske økonomi ser stærk nok ud til at være stand til at modstå en rentestigning, siger markedsstrateg James Lindsay fra Nikko Asset Management i Auckland til Bloomberg News.

I Tokyo har aktierne fra morgenstunden ligget med pæne stigninger, men under overfladen ligger nervøsiteten og lurer, hvilket reducerer omsætningen og dermed også likviditeten i markedet.

- Volumen er ganske lav, og folk er nervøse, så enhver kursbevægelse bliver forstærket. Jeg tror, at den positive trend stort set er drevet af inddækning af short-positioner i den indledende handel, og at aktierne vil sive langsomt nedad gennem resten af dagen, siger aktiechef Andrew Sullivan fra Haitong International til Bloomberg News.

Nikkei-indekset ligger med et plus på 0,8 pct. ved frokosttid lokal tid, og også det bredere Topix-indeks er øget med 0,8 pct. De to indeks lå med plusser på omkring 1,5 pct. i den indledende handel.

De kinesiske aktier åbnede med små fald, men markederne har rettet sig, og faldene er vendt til marginale stigninger.

Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300-indekset handles med et plus på 0,1 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger med et plus på 1,1 pct.

Blandt de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan i plus med 0,8 pct., Sydneys ASX-indeks ligger til at lukke med en stigning på 1,5 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks stiger 2,1 pct.

Onsdag morgen er de amerikanske aktiefutures faldet støt gennem den asiatiske formiddagshandel. Ved 6.45-tiden dansk tid ligger de med fald på 0,1-0,2 pct.