Aktier: Fornyet Kina-håb kan give fremgang på Wall Street

Der lader til at være aftagende nervøsitet blandt investorerne omkring situationen i Kina. Og det kan se ud til at sende de amerikanske aktiemarkeder i plus, når der ringes ind for handlen på Wall Street onsdag.

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske futures, der giver en indikation af, hvilken vej de amerikanske aktier vil bevæge sig, peger i hvert fald på stigninger på omkring 0,8-0,9 pct. på de tre ledende indeks i USA, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Dermed ser Wall Street ud til at følge i de europæiske aktiemarkeders spor, hvor investorerne har fundet fornyet optimisme omkring Riget i midten efter overraskende gode handelstal fra Kina.

Målt i den kinesiske valuta, yuan, steg eksporten i Kina med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Analytikerne havde ifølge data indsamlet af Bloomberg ellers ventet et fald i eksporten på 4,1 pct.

Også en stigning i oliepriserne har tilsyneladende givet investorerne blod på handletanden. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag eftermiddag 31,83 dollar per tønde, hvilket svarer til en stigning på 3,1 pct. i forhold til tirsdagens pris.

- Vi kommer til at få et rebound, som både er teknisk karakter og en afspejling af, at noget af tilliden er ved at vende tilbage til markedet.

- Frasalget har simpelthen bare været så stort, at prissætningen ikke længere gav mening. Frygten for Kina er langsomt ved at aftage, men markedet er stadig meget nervøst, siger Heinz-Gerd Sonnenschein, der er strateg i Deutsche Postbank, til Bloomberg News.

Stiger de amerikanske aktiemarkeder, vil det blive den tredje dag i træk med løft oven på en turbulent start på året, der ifølge Bloomberg har medført tab på de amerikanske aktiemarkeder svarende til en værdi på op imod 1700 mia. dollar.

På selskabssiden er der nyt fra blandt andre Metlife, der stryger 9 pct. frem i formarkedet i New York, efter at forsikringsselskabet har meddelt, at det overvejer et frasalg, en udskillelse eller et offentligt udbud af sin detailforretning.

General Motors løfter forventningen til indtjeningen for 2016 med 25 cent per aktie til 5,25-5,75 dollar, ligesom udbyttet øges til 38 cent fra 36 cent.

Samtidig udvider selskabet sit aktietilbagekøbsprogram til 9 mia. dollar fra 5 mia. dollar. General Motors-aktien drøner 5,3 pct. op.

Konglomerat General Electric planlægger at sløjfe 6500 stillinger i enheder, som overtages i forbindelse med købet af Alstoms energiaktiviteter. Aktien går 0,4 pct. frem.

Den seneste tids hårdt prøvede Apple-aktionærer kan onsdag finde lyspunkter i en statistik over leverancerne af smartphones til det kinesiske marked.

Ifølge tallene steg leverancerne af smartphones, der ikke benytter Googles styresystem Android - det vil sige mobiltelefoner fra blandt andet Apple og Microsoft - med omkring 33 pct. i fjerde kvartal til omkring 24,3 mio. styk. Apple-aktien stiger med 0,5 pct.

Bilkoncernen Ford oplyste sent tirsdag, at koncernen venter at rapportere et rekordoverskud før skat, når selskabet senere på denne måned offentliggør regnskab. Ford-aktien falder alligevel med 1,8 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk