Aktier: Fornyet Kina-håb giver fremgang på Wall Street

Der lader til at være aftagende nervøsitet blandt investorerne omkring situationen i Kina onsdag. Og det sender de amerikanske aktiemarkeder i plus, kort efter at der er ringet ind for handlen på Wall Street.

Der er stigninger på mellem 0,4 og 0,5 pct. i de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Dermed følger Wall Street i kølvandet af Europa, hvor investorerne har fundet fornyet optimisme omkring Riget i midten efter overraskende gode handelstal fra Kina.

Målt i den kinesiske valuta, yuan, steg eksporten i Kina med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Økonomerne havde ifølge data indsamlet af Bloomberg News ellers ventet et fald i eksporten på 4,1 pct.

Også en stigning i oliepriserne har tilsyneladende givet investorerne blod på handletanden. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag eftermiddag 31,83 dollar, hvilket svarer til en stigning på 3,1 pct. i forhold til tirsdagens pris.

Det er tredje handelsdag i træk, at der er løft til de amerikanske aktiemarkeder oven på en turbulent start på året, der ifølge Bloomberg News har medført tab på de amerikanske aktiemarkeder svarende til en værdi på op imod 1700 mia. dollar.

På selskabssiden er der nyt fra blandt andet Metlife, der stryger 6,6 pct. frem kort tid efter handelsstart i New York, efter at forsikringsselskabet har meddelt, at det overvejer et frasalg, en udskillelse eller et offentligt udbud af sin detailforretning.

General Motors løfter forventningen til indtjeningen for 2016 med 25 cent per aktie til 5,25-5,75 dollar, ligesom udbyttet øges til 38 cent fra 36 cent. Samtidig udvider selskabet sit aktietilbagekøbsprogram til 9 mia. dollar fra 5 mia. dollar. General Motors-aktien drøner 3,8 pct. op.

Konglomerat General Electric planlægger at sløjfe 6500 stillinger i enheder, som overtages i forbindelse med købet af Alstoms energiaktiviteter. Aktien går 1,2 pct. frem.

Den seneste tids hårdt prøvede Apple-aktionærer kan onsdag finde lyspunkter i en statistik over leverancerne af smartphones til det kinesiske marked. Ifølge tallene steg leverancerne af smartphones, der ikke benytter Googles styresystem, Android, det vil sige mobiltelefoner fra blandt andet Apple og Microsoft - med omkring 33 pct. i fjerde kvartal til omkring 24,3 mio. styk.

Apple-aktien stiger med 0,2 pct. fra start.

Bilkoncernen Ford oplyste sent tirsdag, at koncernen venter at rapportere et rekordoverskud før skat, når selskabet senere på denne måned offentliggør regnskab for 2015. Ford-aktien falder alligevel med 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk