Aktier: Fornyet asiatisk optimisme

Amerikanske nøgletal er gode nyheder for eksportører. De asiatiske børser ligge i plus.

Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De asiatiske markeder går overvejende frem torsdag morgen. Amerikanske nøgletal for blandt andre ordreindgangen af varige goder overgik onsdag analytikerestimater og antyder, at det ikke står så slemt til for verdens største økonomi som frygtet. Det er især gode nyheder for selskaber med stor eksportafhængighed til USA.

- De nyeste data fra USA viser, at det ikke alt sammen er nedtur og undergang. Investorer kæmper dog stadig med udsigten til lavere vækst, og det viser sig i et flygtigt finansielt marked. Der bliver nødt til at komme flere beviser på bæredygtig vækst, før markederne vil opleve en vedvarende optur, siger Tim Schroeders fra Pengana Capital til Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en stigning på 1,1 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

I Japan nød Toyota godt af de amerikanske tal. Landets største bilproducent, som har 28 pct. af dets salg i Nordamerika, steg 2,7 pct.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, lukkede med en stigning på 1,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, lukkede i et plus på 1,3 pct.

I Sydkorea var elektronikproducenten Samsung den helt store vinder. Steve Jobs, administrerende direktør i Apple, trådte i går tilbage, og det sendte aktien på Apples største konkurrent på smartphone- og tablet-markedet op med 3,1 pct.

Det førende indeks i Sydkorea, Kospi, steg med 0,6 pct. Det australske ASX-200-indeks steg med 1,1 pct., mens Taiex-indekset i Taiwan i minus med 1,2 pct.

I Kina stiger aktierne mest i ni uger på spekulation om, at den kinesiske regering vil øge det offentlige forbrug for at styrke landets økonomi. Bank of China går 1,0 pct. frem efter at have meddelt en fremgang i indtjeningen på 28 pct. for første halvår. Også råvareproducenterne PetroChina og Jiangxi Copper går frem ved udsigterne til, at den amerikanske centralbank fredag muligvis vil melde yderligere tiltag til at stimulere økonomien ud.

De kinesiske børser i Shanghai og Shenzhen stiger med henholdsvis 2,7 pct. og 1,7 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,2 pct. Li & Fung, der leverer tøj og legetøj til amerikanske detailhandlere som Wal-Mart, stiger med 2,5 pct.