Aktier: Fordøjer gårsdagens regnskabsnyheder

Det er B- og C-kæden blandt de danske børsnoterede selskaber, der præsenterer regnskaber torsdag, men dønningerne efter onsdagens rapporteringer fra en håndfuld af de store aktører er også med til at sætte dagsordenen i torsdagens aktiehandel.

Foto: LISELOTTE SABROE. Blandt eliteaktierne i C20-indekset markerer GN Stor Nord sig med fortsat stigning efter onsdagens overraskende fine regnskabstal.
Læs mere
Fold sammen

Eliteindekset C20 Cap ligger torsdag middag 0,04 pct. lavere i 613,18 kr., og dermed fortsætter indekset - om end noget tøvende - bevægelsen væk fra lukkekursrekord, som blev sat i 614,19 tirsdag. Men det betyder ikke et endegyldigt farvel til rekorderne i den omgang, vurderer chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink:

»Jeg tror, at den underliggende positive trend i markedet er uændret. Lige nu ser vi på regnskaber, og så venter vi på vigtige amerikanske nøgletal i eftermiddag. Men den positive udvikling kan fortsætte,« siger Mads Zink.

Blandt eliteaktierne i C20-indekset markerer GN Stor Nord sig med fortsat stigning efter onsdagens overraskende fine regnskabstal, der torsdag følges op af flere positive kursmålsændringer. Credit Suisse hæver sit kursmål fra 99 kr. til 110 kr. Swedbank hæver kursmålet til 130 kr. fra 125 kr., og Jyske Bank hæver sit kursmål til 125 kr. fra 120 kr. Investorerne kvitterer med en kursforhøjelse for aktien på 1,9 pct. til 123,80 kr.

Mads Zink påpeger også onsdagens solide regnskab som anledning til kursstigningen.

»Men aktien er dyr efter vores mening, og vi har svært ved at se yderligere stigninger,« mener han.

Næstøverst i indekset ligger Danske Bank med kursstigning på 1,3 pct. til 116,50 kr. Til nogen overraskelse for Mads Zink.

»Det er lidt modsat de øvrige finansaktier, og det er den bankaktie, der ligger højest i Europa lige nu. Men der er ikke noget godt svar på, hvorfor,« siger han.

FLSmidth-aktien stiger 0,1 pct. til 291,30 kr. trods nedtrykkende nyheder fra den schweiziske cementkolos Holcim, der i i sit regnskab torsdag morgen varslede fortsatte besparelser. Nordea har sænket sit kursmål for FLSmidth-aktien til 315 fra 330 kr. i forventning om en nedjustering fra ingeniørkoncernen i det kommende regnskab.

Vestas-konkurrenten Nordex har torsdag morgen fremlagt regnskab med opjusterede forventninger inder indtryk af et stærkt første halvår. Blandt andet hæves omsætningsforventningerne til 1,3-1,4 mia. euro fra 1,2-1,3 mia. euro. Vestas-aktien stiger 0,7 pct. til 114,20 kr.

For onsdags regnskabsaktuelle aktier er der torsdag kursstigning på 0,8 pct. til 267 kr. for Jyske Bank. SEB Enskilda har torsdag morgen nedjusteret anbefalingen bank-aktien Jyske Bank til "hold" fra tidligere "køb". William Demant Holding der ikke kunne følge GN Store Nords succes i sit regnskab onsdag, falder onsdag yderligere 0,5 pct. til 485,90 kr.

Blandt de større aktier uden for eliteindekset byder torsdagen på kursreaktion på halvårsregnskabet fra Genmab, der blev offentliggjort onsdag efter børsens lukketid. Regnskabet indeholdt en opjustering af forventningerne. Selskabet venter nu en omsætning for hele 2013 på 550-590 mio. kr. mod tidligere 540-580 mio. kr. Også forventningerne til driften blev justeret op ad, så Genmab nu regner med et driftsunderskud i intervallet 10-75 mio. kr. mod tidligere 40-90 mio. kr. Genmab-aktien belønnes med en kursstigning på 7,3 pct. til 182,70 kr.

»Selskabet kom med et godt regnskab. Casen er intakt og kommentarerne var positive. Genmab er vores foretrukne "pick" inden for biotek,« bemærker Mads Zink, som antager, at investorerne er ved at få øje på Genmabs fortræffeligheder.

Torsdag morgen offentliggjorde rederiet Torm sit halvårsregnskab, der også bød på opjustering. Torm venter nu et driftsoverskud, EBITDA, på 90-110 mio. dollar og et underskud før skat på 100-120 mio. dollar. Tidligere regnede selskabet med et driftsoverskud i niveauet 80-110 mio. dollar og et underskud før skat omkring 100-130 mio. dollar. På bundlinjen i andet kvartal endte underskuddet på 30,2 mio. dollar mod 132,1 mio. dollar i samme kvartal sidste år. Men rederi-aktien falder markante 5,7 pct. til 2,31 kr.

Også fødevare og logistik-koncernen ØK har fremlagt halvårsregnskab torsdag formiddag. Og igen er der tale om opjustering foranlediget af udviklingen i Plumrose, mens flytteforretningen, Santa Fe, er det skuffende element. ØK venter nu en omsætning på omkring 9,8 mia. kr. og en EBITDA-margin på omkring 5,5 pct. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 8,7 mia. kr. og en EBITDA-margin på omkring 3,5 pct. Kursreaktionen på regnskabet er en stigning på 3,6 pct. til 100 kr.

Blandt de mindre bankaktier er der fokus på Vordingborg Bank og Lollands Bank, der onsdag eftermiddag oplyste om planer om frivillig fusion mellem de to angiveligt ligeværdige banker. Aktiemarkedet synes at vurdere planerne som mest positive for kriseramte Vordingborg Bank, som reddes fra en møjsommelig og sandsynligvis kostbar kapitalrejsning. Kursen på aktien i den sydsjællandske bank stiger 5,0 pct. til 210 kr., mens effekten for Lollands Bank takseres til et fald på 5,5 pct. til 155 kr.

Torsdagen er der desuden regnskaber fra Schouw, Tivoli, Vestfyns Bank, Vordingborg Bank, Land & Leisure.