Aktier: Ford og General Motors glimtede i grønt marked

Der var pæne takter på det amerikanske marked onsdag, hvor flere af de store bilproducenter førte an i et marked, der tog godt imod referatet fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Pæne takter på det amerikanske marked onsdag. Fold sammen
Læs mere

Dow Jones-indekset steg 0,3 pct., S&P 500-indekset lukkede 0,6 pct. højere, mens aktierne i Nasdaq-indekset løb fra de andre med en stigning på 0,9 pct.

Onsdag aften kunne investorerne læse referatet fra seneste møde i den amerikanske centralbank i december, hvor renten blev sat op for bare anden gang på ti år.

Ifølge Danske Bank bar mødet præg af, at der er meget stor usikkerhed omkring, hvordan amerikansk økonomi står, hvilket blandt andet hænger sammen med den næste præsident i USA - Donald Trump - og hans planer på især det finanspolitiske område.

Derfor er der også uenighed om, hvor mange renteforhøjelser der kommer i år. I december var forventningen fra centralbanken tre renteforhøjelser i 2017, men Danske Bank regner blot med to.
- Den amerikanske centralbank har brug for afklaring på, hvad for en økonomisk politik, der rent faktisk vil blive ført, før den for alvor kan tage det med i sine økonomiske analyser, skriver senioranalytiker Mikael Olai Milhøj i en kommentar til referatet.

Blandt selskaberne var der nyt fra flere bilproducenter, der offentliggjorde salgstal for december.

General Motors, der er den største bilmager i USA, løftede salget med 10 pct., mens aktieanalytikere adspurgt af Bloomberg News blot havde ventet en stigning på 4,4 pct. Aktien steg 5,5 pct.
Derimod var fremgangen mere behersket hos Ford, hvor salget i julemåneden steg 0,1 pct., men analytikerne havde også ventet et fald på 2,1 pct., og aktien lukkede 4,6 pct. højere.

Efter en god onsdag på aktiemarkedet er der udsigt til en mere afdæmpet torsdag. Futures for de tre toneangivende aktieindeks falder således med knap 0,1 pct. torsdag morgen.