Aktier: Forårsgrøn dag ovenpå cyberangreb og olieaftale

Der er lysegrønne farver på de amerikanske aktiemarkeder, hvor særligt firmaer, der arbejder med cybersikkerhed, nyder godt af det globale cyberangreb, og olieselskaber lukrerer på Saudi-Arabien og Ruslands beslutning vedrørende produktionsreduktioner.

De tre ledende indeks åbner alle med marginale stigninger. S&P 500, Dow Jones og Nasdaq stiger alle med 0,1 pct.

Aktierne i cyberselskaberne Cisco og Nvidia stiger henholdsvis 0,2 pct. og 1,5 pct. i de indledende handler tirsdag.

Også olieselskabet Halliburton har medvind og åbner med 0,8 pct. højere, efter mandagens markante stigning i oliemarkedet til det højeste niveau i mere end tre uger ind, i forbindelse med at storeksportørerne Saudi-Arabien og Rusland blev enige om, at de nuværende reduktioner i produktionen bør fortsætte i 2018.

Det er et skridt i retning af en forlængelse af den Opec-ledede aftale, der er blevet sat i værk for at understøtte oliepriserne.

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot har tirsdag inden børsåbning fremlagt regnskab for første kvartal, der løber fra februar til slutningen af april.

Her viste Home Depot en bedre start på regnskabsåret, end aktiemarkedet ventede. Omsætningen løb op i 23,9 mia. dollar, hvilket var 200 mio. dollar højere end ventet ifølge Bloomberg News.

Selskabet starter tirsdag ud i grønt, da aktien stiger med 2,0 pct.

/ritzau/FINANS