Aktier: Foot Locker bliver straffet i afdæmpet rødt marked

De amerikanske aktier er startet meget tæt på udgangspunktet mandag, hvor der ikke længere er regnskaber i kalenderen til at sætte dagsorden.

Arkivfoto. De amerikanske aktier er startet meget tæt på udgangspunktet mandag, hvor der ikke længere er regnskaber i kalenderen til at sætte dagsorden.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Efter få minutters handel falder de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med små 0,1 pct.

I stedet for det benhårde fokus på selskabernes rapporteringer er øjnene nu rettet mod de mere makroorienterede temaer.

I denne uge handler det blandt andet om Federal Reserves konference i Jackson Hole, hvor der er flere spændende taler på plakaten.

Investorerne holder øje med alle signaler omkring en slankning af den massive balance hos centralbanken samt flere signaler om, hvornår stramningerne vil fortsætte i form af flere renteforhøjelser.

Derudover er det småt med nyhederne, men der er lidt fokus til oliesektoren, efter at franske Total, der også er noteret i USA, har købt A.P. Møller-Mærsks olieforretning, Maersk Oil, i en handel til 7,45 mia. dollar.

Ganske som reaktionen også har været det i Frankrig, er Total-aktien ikke stort påvirket af nyheden. Efter kort tids handel stiger den amerikanske notering med 0,1 pct. til 50,54 dollar. I Europa stiger Total med 0,7 pct. efter at være startet let negativt.

Skokæden Foot Locker falder omvendt med 2,6 pct. til 33,50 dollar fra start, efter at finanshuset Baird har sænket sin anbefaling af aktien til »neutral« fra »outperform«.

Desuden har også UBS sænket anbefalingen af Foot Locker til »neutral« fra »køb«, mens kursmålet er barberet til 37 dollar fra 70 dollar.

Ændringerne kommer efter et skuffende regnskab i fredags.